неделя, 2 май 2010 г.

Спагети със сьомга и каперси



Състав:

150-200 гр. филе от сьомга
1 голяма кутия сметана за готвене (напр. Президент)
4 топчета яйчени спагети или талятели
1- 1.5 винена чаша бяло вино
подправки- черен пипер, малко сол, провансалски микс, риган
каперси на вкус



Приготвяне:

В голям и дълбок тиган с тежко дъно поставяме нарязаната на парчета сьомга и я задушаваме, докато се раздроби и е изцяло готова. Изсипваме виното и разбъркваме докато се смесят ароматите и то се изпари. Прибавяме подправките на вкус. След това изсипваме сметаната и намаляме котлона, за да се редуцира течността и да се сгъсти соса. Малко преди да е достигната желаната консистенция се добавят каперсите.
През това време- докато сосът се сгъстява, завираме вода и накисваме яйчените спагети в нея за около 10 мин- или следваме инструкциите на опаквката, ако те посочват друг начин на пригововление! Ако спагетите имат достатъна дебелина и позволяват, могат да бъдет леко запечени преди накисването за допълнителен вкус.
Когато сосът е готов, отцеждаме спагетите, смесваме ги със соса и сервираме.

Бон апети!

Източник- моя трактовка на иначе често предлагано по ресторантите ястие





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...