tag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post2751469664945384727..comments2022-03-02T09:26:38.968+02:00Comments on Sugar Coated Nothings: Великденски козунакБубаhttp://www.blogger.com/profile/04244885573380616943noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-66148306511433870392015-04-07T09:09:10.030+03:002015-04-07T09:09:10.030+03:00Здравейте! Потърсих но лайн за същите, тъй като мо...Здравейте! Потърсих но лайн за същите, тъй като моите бях купувала отдавна и не съм ползвала такива скоро, но и аз попаднах на задънена улица. Преди съм срещала в асортимента на долуизброените магазини този вид хартиени форми, така че ще Ви напиша аз от къде пазарувам обикновено и може би бихте си харесали нещо сходно на тези от наличните там или може да се свържете лично с някой от тях и да питате дали не бих Ви заредили от конкретия вид- сигурна съм, че биха откликнали.<br />http://cookibooki.bg/<br />http://decor-cake.com/<br />http://hitrini.com/<br />http://www.xcerx.com/<br />http://www.aromashouse.com/<br />Това са едни от най- големите магазини за декоратори, така че се надявам те да са ви от полза.<br />Пожелавам Ви весели и вкусни празници и много успешни кулинарни приключения!Бубаhttps://www.blogger.com/profile/04244885573380616943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-86400394167147301192015-04-06T18:41:15.491+03:002015-04-06T18:41:15.491+03:00Страхотни!!!! Моля само заедин отговор, покрай ме...Страхотни!!!! Моля само заедин отговор, покрай мен няма такива хартиени форми тип лале .Из нета попадах само на фирми, които продават на едро. Та молбата ми е от къде да си купя такива капсулки. Благодаря предварително. С пжелание за още сладости в кухнята.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05472464740972973468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-25486479312286222972012-03-21T13:12:47.516+02:002012-03-21T13:12:47.516+02:00Странно наистина- правя този козунак от векове и в...Странно наистина- правя този козунак от векове и винаги е било отличен. Да, маслото е точно измерено в разтопено състояние- аз използвам мерителната чашка от машината за хляб- в нея слагам разтопеното масло и добавям растителната мазнина, за да станат точно 90 мл двете. Разбира се, че биха правили огромна разлика мл и гр ;-)<br />Захарта- и аз ползвам кафява- с бялата само ръся отгоре, но ако слагаш кафява можеш да намалиш грамажа- на мен поне винаги ми е много грамажа на рецепти с бяла захар, макар тази да съм я предала съвсем точно, за да не обърквам хората с моите видове захар.<br />Единият вариант е просто това да не е твоята рецепта и да търсиш по- различно усещане за тестото- това наистина е плътно, но винаги е пухкаво и на тлъсти конци от друга страна.<br />Другият вариант е нещо в самия процес на обработка да не се получава и за това да няма очаквания краен резултат. Опитай с по- малко мазнина, ако вътрешно усещаш, че там се крие пречката. <br />diddi ги направи още преди година и нейните бяха станали също като моите, тя остана доволна- дано и ти да успееш да ги направиш, ако се решиш да опиташ тази рецепта отново. Ако не, знам, че има друга уж изпробвана рецепта за машина за хляб от която доста момичета са доволни от форума, може да опиташ някоя от другите обичани рецепти и с нея да си допаднете повече. В основата си повечето козунаци си приличат- въпроса е да намериш твоята рецепта/техника за добър резултат.Бубаhttps://www.blogger.com/profile/04244885573380616943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-26175706725916849242012-03-21T08:42:22.639+02:002012-03-21T08:42:22.639+02:00Бубе, спазих стриктно всички стъпки с изключение н...Бубе, спазих стриктно всички стъпки с изключение на захарта (сложих кафява, че нямах бяла под ръка :( ) , на вид са перфектни, но на вкус са ми малко тежки = клисави. Още по тестото предположих, че ще имам този негативен ефект и знаеш ли какво се замислих - маслото наистина ли е 60 мл (т.е. разтопено и измерено в мл.) или е 60 гр. теглено на везна? защото двете количества са доста различни :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14435105153887376747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-26292138526132989872011-04-18T01:36:55.816+03:002011-04-18T01:36:55.816+03:00Бубе, ще ме принудиш и машина за хляб да купувам.Н...Бубе, ще ме принудиш и машина за хляб да купувам.<br>Нито мога козунак да правя, нито коледна питка. По веднъж несполучлив опит ми стигна. :D<br>Сега за нови харчове ме подтикваш, тц-тц-тц.<br>ТВоя козунак от миналата година и тазгодишните мъфини изглеждат страхотно! :)Анна Савенкоhttp://www.blogger.com/profile/16875434663712139525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-63463146734994182912011-04-18T01:52:56.171+03:002011-04-18T01:52:56.171+03:00Всичко изглежда много добре, но имам няколко въпро...Всичко изглежда много добре, но имам няколко въпроса:<br>1. как става номерът без машина за хляб?<br>2. това доза за един голям козунак ли е?<br>3. Как е печенето във фурна без вентилатор или само на вентилатор - аз имам и двете, но нямам опция да спирам вентилатора на вентилаторната?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-72071968988521572622011-04-18T11:51:05.580+03:002011-04-18T11:51:05.580+03:00Много апетитно изглежда всичко. От две години и аз...Много апетитно изглежда всичко. От две години и аз правя козунака в машина за хляб истава драстично по- лесно и чисто:)Luluhttp://www.blogger.com/profile/06517631903273888538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-36399149592728869422011-04-18T12:09:50.254+03:002011-04-18T12:09:50.254+03:00Ани, ти как можа да не си купиш до сега машина?! О...Ани, ти как можа да не си купиш до сега машина?! Обичам цитата от блога ти "аз питах жена ти какво прави, а не баба ти!", но ти сега вече съвсем на баба го удари. Ще те изкуша и още как- последната ми машина от маратонките ти хляб ще направи, така че харча е напълно оправдан за нея. Гарантирам ти, че и козунак и питки и бриоши ще правиш със затворени очи, т.е тя ще прави, а ти спиш и ще обираш лаврите, както правя аз ;-) Аз съм ужасен подстрекател за разходи за улесняване на живота, признава си- прекалено съм мързелива и заета, за да си позволя old school истории.<br>Лу, благодаря! Твоите мини пенетончета са ми в списъка със задачи. Отразяваш се зле на фигурата ми с изкушенията си. Не може ли поне да снимаш кофти, че да изглеждат мазни и гадни бе жена?!<br>Анонимен- не съм правила козунака при други условия, освен тези, които съм описала, но мисля, че:<br>1. На ръка просто си слагайте съставките както месите питка да кажем- кладенче от пресятото брашно, течните съставки пак така леко разбити и отделно шупналата мая. Там ще се иска добро месене и по- дълго съответно.<br>2.От тази доза аз правя едни голям или два по- малки козунака. Или пък тази тава мъфини, т.е. 12.<br>3.Печенето е въпрос на избор- може да печете в обикновената с леко по- високи градуси, но по- дълго или пък в тази с вентилатора, като лекичко намалите градусите.Бубаhttp://www.blogger.com/profile/04244885573380616943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-52840028152377945012011-04-18T12:10:53.967+03:002011-04-18T12:10:53.967+03:00Ето тук съм публикувала преди години рецептата на ...Ето тук съм публикувала преди години рецептата на същата дама, като текста е нейния, без моя намеса в него. Може там да откриете интересни допълнения<br>http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.45Бубаhttp://www.blogger.com/profile/04244885573380616943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-76468305646654053682011-04-18T13:17:00.520+03:002011-04-18T13:17:00.520+03:00Хм. Вчера мернах кошницата. Хареса ми.... днес заб...Хм. Вчера мернах кошницата. Хареса ми.... днес забелязах, че е пълна с козунак... по-хубава ми се видя... Това на шега. Бубе, чудесно изглежща. Ще пробвам и аз като бабите, на ръка, че моя милост също няма машина за хлям. Но поне ентусиазъм имам. До голяма част ти си причина за него.diddinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-64758892662051896172011-04-18T14:31:53.063+03:002011-04-18T14:31:53.063+03:00diddi, да ти кажа честно и на мен пълна някак по- ...diddi, да ти кажа честно и на мен пълна някак по- ми допада....Ама има пробито дъно явно, защото нищо не се задържа в нея....<br>Виж сега, аз без машината си не мога да меся, признавам си. Изпитвам огромна неприязън към нещо полепнало по пръстите ми като тесто, кайма и тн, за това или ползвам ръкавици или ползвам техника. Второто го предпочитам. Но ако човек си може да меси и му доставя удоволствие на ръка сигурно се изпитва дори още по- голямо удоволствие и някак по- голяма близост с това, което правиш. А готвенето е двупосочна връзка- ако не вложиш любов и желание с храната, тя просто няма да се получи. Така че аз ще си нося част от вината, че те въвличам в готварски афери, но реално успешният ти фактор е ентусиазма ти. Няма как да не се получи върховен козунак!Бубаhttp://www.blogger.com/profile/04244885573380616943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7459242811458524621.post-9156234058820959662011-04-19T11:55:42.392+03:002011-04-19T11:55:42.392+03:00На лицето "diddi" току що му беше обещан...На лицето "diddi" току що му беше обещано, че утре ще получи в заем машина за хляб. Ще взема да направя паралелно козунак с машина и без... да видим дали след Великден ще пазарувам и собствена такава. Подстрекателката ще трябва да дойде у нас и да намери място за поредния кухненски ел. уред (защо ли винаги ми е тясно?).diddinoreply@blogger.com