неделя, 16 юни 2013 г.

Шоколадови мъфини с изненада

Обещах Ви сладко, а обещания свързани със сладкиши трябва винаги да се спазват. Така е по закон! А ако не е, то трябва веднага да се гласува такъв!

Шоколадовите мъфини не са нещо ново и няма да изненадат никого, но шоколадови мъфини с топящ се център от бял трюфел- ето това е нещо, което никой не очаква да има в един на пръв поглед обикновен шоколадов мъфин и точно това е голямата малка изненада в една иначе бърза и лесна за изпълнение рецепта, която с малко усилие ще пожъне голям 'УАУ' ефект сред гостите Ви, а пък ако няма такива, то не е лошо човек да се изненадва сам от време на време....например през десетина минути :-)

Няма да отделям повече време за интродукция, защото е неделя и ми е мързеливо да пиша, а пък и какво ли още мога да напиша, когато те сами ще Ви разкажат историята си в картинки.

Шоколадови мъфини с топящ се бял център

 

Източник: Woman&Home


Състав:

225 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 гр. какао
100 гр. кафява захар
2 яйца
4 с.л. растителна мазнина- зехтин, кокосово масло или друго по избор
300 мл. заквасена сметана
4 с.л. мляко
12 бели бонбона Lindor
пудра захар

Приготвяне:

Замразете бонбоните във фризера за поне два часа.

Загрейте фурната до 150С. В голяма купа пресейте бакпулвера и какаото, добавете захарта. В друга купа разбийте яйцата, мазнината, заквасената сметана и млякото до гладко. Прибавете към сухите съставки и разбъркайте леко, като не вкарвате въздух, а просто ги смесите, за да няма сухи петна. Сместа ще бъде леко на бучки и това е нормално.

Поставете хартиени формички в тава за мъфини с 12 отделения. Сложете смес във всяка формичка, поставете бонбон в средата на всяка и го потопете с пръст, за да потъне напълно и сместа да го покрие напълно.


Печете докато се стегнат и леко се зачервят краищата им, а клечка за зъби излиза все още леко влажна, но не със сурова смес. Важно е да не препичате мъфините, за да не стават сухи.

Оставете да се охладят 15 минути преди да поръсите с пудра захар. Сервирайте пресни, за да е още течен центъра им. Иначе може да бъдат съхранявани в затворен плътно буркан или друг съд с плътно затваряне и затопляте леко преди сервиране, но определено са най- хубави в деня на приготвяне.







7 коментара:

  1. Наистина са "УАУ", Бубе, голяма вкусотия и изкушение представяш. Много ми харесва идеята!
    Поздрави и хубав неделен ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти!

      Спорна и слънчева седмица ти пожелавам!

      Изтриване
  2. Обичам изненадите!
    А тази е прекрасна, ароматна и толкова апетитно се е разтекла!
    Поздравления, Бубе и хубаво, слънчево настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, такива изненади повечко да получаваш- сладки, неочаквани и галещи душата :-)

      Хубава, успешна и творческа седмица!

      Изтриване
  3. Разкошни са Бубе, аз съм правила с Рафаело, наистина всички са много впечатлени!
    Декорацията на мъфинките е много красива и нежна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мери, виж с Рафаело не съм се сещала да опитам. Остава ли хрупкава обвивката или омеква?

      Благодаря ти за хубавия коментар! Прекрасна, усмихната и спортна седмица ти желая!

      Изтриване
  4. И аз съм "За" такъв закон:). А в тези мъфини, с тази скрита бонбонена изненада вече съм влюбена! Бял Линдор... уникален вкус! Празвила съм подобни с малки яйчица за Великден, но това тук, вече е неустоимо! Прекрасна нова седмица, Бубе!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...