Шоколадовите мъфини не са нещо ново и няма да изненадат никого, но шоколадови мъфини с топящ се център от бял трюфел- ето това е нещо, което никой не очаква да има в един на пръв поглед обикновен шоколадов мъфин и точно това е голямата малка изненада в една иначе бърза и лесна за изпълнение рецепта, която с малко усилие ще пожъне голям 'УАУ' ефект сред гостите Ви, а пък ако няма такива, то не е лошо човек да се изненадва сам от време на време....например през десетина минути :-)
Няма да отделям повече време за интродукция, защото е неделя и ми е мързеливо да пиша, а пък и какво ли още мога да напиша, когато те сами ще Ви разкажат историята си в картинки.
Шоколадови мъфини с топящ се бял център
Източник: Woman&Home
Състав:
225 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 гр. какао
100 гр. кафява захар
2 яйца
4 с.л. растителна мазнина- зехтин, кокосово масло или друго по избор
300 мл. заквасена сметана
4 с.л. мляко
12 бели бонбона Lindor
пудра захар
Приготвяне:
Замразете бонбоните във фризера за поне два часа.
Загрейте фурната до 150С. В голяма купа пресейте бакпулвера и какаото, добавете захарта. В друга купа разбийте яйцата, мазнината, заквасената сметана и млякото до гладко. Прибавете към сухите съставки и разбъркайте леко, като не вкарвате въздух, а просто ги смесите, за да няма сухи петна. Сместа ще бъде леко на бучки и това е нормално.
Поставете хартиени формички в тава за мъфини с 12 отделения. Сложете смес във всяка формичка, поставете бонбон в средата на всяка и го потопете с пръст, за да потъне напълно и сместа да го покрие напълно.
Печете докато се стегнат и леко се зачервят краищата им, а клечка за зъби излиза все още леко влажна, но не със сурова смес. Важно е да не препичате мъфините, за да не стават сухи.
Оставете да се охладят 15 минути преди да поръсите с пудра захар. Сервирайте пресни, за да е още течен центъра им. Иначе може да бъдат съхранявани в затворен плътно буркан или друг съд с плътно затваряне и затопляте леко преди сервиране, но определено са най- хубави в деня на приготвяне.
Наистина са "УАУ", Бубе, голяма вкусотия и изкушение представяш. Много ми харесва идеята!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав неделен ден ти желая! :)
Гери, благодаря ти!
ИзтриванеСпорна и слънчева седмица ти пожелавам!
Обичам изненадите!
ОтговорИзтриванеА тази е прекрасна, ароматна и толкова апетитно се е разтекла!
Поздравления, Бубе и хубаво, слънчево настроение!
Дани, такива изненади повечко да получаваш- сладки, неочаквани и галещи душата :-)
ИзтриванеХубава, успешна и творческа седмица!
Разкошни са Бубе, аз съм правила с Рафаело, наистина всички са много впечатлени!
ОтговорИзтриванеДекорацията на мъфинките е много красива и нежна!
Поздрави!
Мери, виж с Рафаело не съм се сещала да опитам. Остава ли хрупкава обвивката или омеква?
ИзтриванеБлагодаря ти за хубавия коментар! Прекрасна, усмихната и спортна седмица ти желая!
И аз съм "За" такъв закон:). А в тези мъфини, с тази скрита бонбонена изненада вече съм влюбена! Бял Линдор... уникален вкус! Празвила съм подобни с малки яйчица за Великден, но това тук, вече е неустоимо! Прекрасна нова седмица, Бубе!
ОтговорИзтриване