сряда, 13 февруари 2013 г.

Сурово бадемово брауни

Наближава Денят на влюбените. Освен емблематичните плюшени изчадия, прегърнали сърчица с гръмки надписи, показващи топлите чувства, които изпитват потребителите на тези стоки едни към други, бутилките вино и евтиното дантелено бельо, този ден е особено силно маркиран и от консумацията на прекомерни количества шоколад. Е, кои сме ние, че да се противопоставяме на тази традиция....няма да се проявяваме като "хейтъри" все пак. Щом хората са казали шоколад, нека е шоколад, но защо пък сериозната ни любовна връзка с шоколад трябва да личи от километри, изписана върху кръшните извивки на телесата ни?! Традиция, любов, сладкиши и сърца надничат от всеки ъгъл...а от нас се очаква да гризем стрък целина и морков на романтичната вечеря?! Не, това просто не бива да се случва! Ето защо тук идва на помощ едно изумително добро кулинарно хрумване, което не само събира нас с мечтания шоколадов десерт, но и отново ни носи онези точки в графата Добро момиче! Не е ли просто прекрасно....и те ще ми разправят, че само по Коледа ставали чудеса!

Отнема само няколко минути и почти нулева кулинарна практика, изисква малко съставки и носи много ползи. Няма за какво повече да си мечтаем, дами. Усмихнете се и кажете Б-р-а-у-н-и!



Сурово бадемово брауни

Източник: vegansweettooth.wordpress.com


Състав:

2 чаши сурови бадеми
450 гр. фурми- без костилка
5  ч.л. сурово какао- препълнени
1-2 с.л. агаве
ванилия


Приготвяне:

В кухненски робот смелете бадемите до брашно. Прибавете останалите съставки и пуснете отново робота, докато съставките се смесят напълно. Готовото "тесто" прехвърлете в тава или друг съд със средни размери 20х20 см, който преди това сте покрили с пергаментова хартия. С помощта на пръстите си и/ или опъката страна на супена лъжица притиснете тестото плътно и загладете повърхността му добре.
Поставете в хладилник за през нощта или във фризер поне за час, за да се стегне. Готовите браунита можете да нарежете на квадратчета или да изрежете с помощта на формичка за бисквити, както направих аз в този случай.


И сте готови да започнете с празника на любовта с вашия суров, вегански брауни десерт без угризения!









15 коментара:

  1. Нямам нищо против целината и морковите, но браунито бих го предпочела, без да се замислям. :)
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не бих могла да съм по- съгласна с казаното :-) Хубав ден днес ти желая, Дани!

      Изтриване
  2. Ще се оставя да ме повлече вълната и ще гризна едно сурово сърце без никакви угризения;)
    От плюшът ще си ушия тежки завеси като поостарея;)
    Хубав утрешен ден, Буба!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Качвай се на вълната и директно се вземи няколко- само едно не стига, гарантирам ти! И да знаеш- от мен имаш един мечок от онези в Джъмбо с големината на реална мечка- да си имаш и за хола и трапезарията завески, че къде би се събрал иначе целия домашен прах?!
      Усмихнат и любовно- опияняващ ден ти желая!

      Изтриване
  3. Бубе,грабвам си бонбонче и ти пожелавам щастлив празник,независимо на кой светия ще отдадете заслуженото !Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, честит ден на виното и любовта и на теб! Да ти бъде такъв, какъвто го усещаш и да го изкараш неочаквано вълнуващо!

      Изтриване
  4. Бубе още понеделник ще направя това изкушение - страхотно изглежда и звучи - как мислиш може ли да заместя агаве с меласа.

    радвам се на хора като теб които са тръгнали по пътя на осъзнаването!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Знам ли и аз на къде вървя, но където и да отивам продължавам да държа на вкусната храна по пътя си :-) Иначе да- няма никакъв проблем да използваш подсладител по твое предпочитание, с меласата ще придобие малко по- карамелен вкус, което няма да навреди никак.
      Хубав и романтично вълнуващ ден ти пожелавам днес!

      Изтриване
  5. Много, ми допада тази идея, Бубе -
    с удоволствие бих си хапнала такова сърчице - бижу.
    Поздравления!
    Влюбен, усмихнат и щастлив ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Бубе, страхотна идея и много красиво изпълнение! Честити празници и наздраве за виното и любовта!

    ОтговорИзтриване
  7. като мелиш бадемите до брашно, направо да си купя брашно опция ли е ? винаги са ми мега умни въпросите :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не бих заменила с готово брашно, защото ще изгубиш от влагата в суровите смлени ядки. Ако наистина нямаш бадеми, които да използваш, тогава може би ще трябва да добавиш допълнително вода, за да се получи подходяща консистенция, но това не се наемам да кажа дали и с колко течност ще стане.
      Ти и твоите въпроси не може да не сте мега умни- познаваме се, знаем се какви сме ЕнтелЕгентни ;-)

      Изтриване
  8. Едва ли е останало бонбонче и за мен:)
    Чудесно предложение Бубе!

    ОтговорИзтриване
  9. Ммммм, тук ме пиши и мен, ако направиш пак.:)))
    Много харесвам всички твои веган и сурови предложения, имаш прекрасен вкус, разбира се, както и в много други отношения.:)
    Поздрави и бъди здрава.:)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...