вторник, 5 юли 2011 г.

Vintage tea cake

Тортата за имения ден на дъщеря ми, повече детайли от който може да видите ТУК, беше един от онези проекти които просто са някак- ами някак правилните и наистина грабващи. Онези, които не искаш да оставяш, онези, за които домашните са по- скоро пречка с желанието си да се хранят , да общуват и изобщо да правят всичко тривиално, което застава между теб и твоето малко творение. Последното в кръга на шегата.....до някъде.

Тя е втората торта от късата поредица, която започнах с ТАЗИ.

Детайлите за нея направих две седмици преди самата торта, като чайникът е покрита със захарно тесто стиропорена топка и е единствената не ядивна част от тортата. Имах планове и за чай, който да присъства в общата картина, но чашата така и си остана празна покрай целия хаос около партито. Въпреки това тортата беше добро продължение на тематиката на празненството и дори бе взета за част от предметите за украса от няколко човека, което за мен е повече от достатъчен комплимент :-)
Пълнежът е от какови пандишпанени блатове, сиропирани с неподсладено какао, крем с маскарпоне, кондензирано мляко и извара с пресни череши и много ванилия.

Имах ужасни неприятности с нея- от напълно унищожена декорация на чайника ден преди самото парти през изтекъл от блатовете крем и до какво ли не друго, но в крайна сметка нещата се получиха, макар и трудно.

Достатъчно излишни приказки, оставям ви с моята ретро чаена торта и нейния малък свят, ухаещ на розово масло и топъл черен чай.








15 коментара:

  1. Шедьовър Буб...висш пилотаж.

    ОтговорИзтриване
  2. Wow, това е толкова нежна, изящна и фина торта. Истинско съвършенство! Поздравления!
    Хубав и усмихнат вторник!

    ОтговорИзтриване
  3. Тортата е прекрасна!Поздравления!!!Може ли повече инфо за чайника,как е направен@Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно!Като картинка е тортата - страхотна!!!
    Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, Мони, Аелис- благодаря ви, дами! Поласкана съм от думите ви за пореден път!!!

    Анонимен, благодаря и на теб! Чайникът е дъми, т.е. стиропорена топка, която облякох във фондан и декорирах. Отделно си моделирах дръжката, капака и чучура или както там се казва това отпред и ги залепих, когато бяха боядисани и изсъхнали. Накрая е завършен с перлен спрей, за да добие вид на истински порцелан и след това нарисувах розите.

    ОтговорИзтриване
  6. Много благодаря за отговора!

    ОтговорИзтриване
  7. Ах,каква красота!Не мога да отлепя очи от монитора!Невероятна украса-и толкова прецизно изпълнена,много,много съм впечатлена!Обожавам да разглеждам такива торти и истински се възхищавам на всички дами,които ги умеят!Комплименти и адмирации!Всичко по тортата изглежда като истинско!

    Поздрави и прегръдки за именничката!

    ОтговорИзтриване
  8. Елексир, много съм щастлива, че ти е харесала, а от думите ти съм трогната искрено! Благодаря от нейно име, а и от свое!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Много, много, ама много ми хареса тортата ти Бубе! Чайникът е уникален, много стилен и красив. Прекрасна работа, истинска творба.

    ОтговорИзтриване
  10. Буба, да ти е жива и здрава именничката! А тортата е прекрасна, изпипана до последния детайл! Влюбих се в чайника и чашката!
    Сърдечни поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, благодаря ти!!!! Оценките на ненадминати таланти като теб са винаги право в сърцето ми и ми дават много хъс за нови творби.

    Мира, благодаря за милите пожелания към дъщеричката ми! Радвам се, че и на теб е харесала и съм трогната от коментара ти. Прекрасен и слънчев уикенд и на теб пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  12. Впечатляваща е...
    цвят, детайли, изпълнение!
    Прекрасен блог, с удоволствие се включвам към последователите.
    Поздрави и хубаво лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ти за тези мили думи, di ani! За мен е истинска чест, че ти е допаднало моето местенце и ще се радвам да те виждам тук често. Аз съм стар твой почитател и следя с огромен интерес всичко ново в прекрасния ти блог.
    Весел и слънчев уикенд- моя ще бъде такъв с твоя сладолед :-)

    ОтговорИзтриване
  14. "Milady", не влизам в тортената тема и затова съм пропуснала да видя новите ти неща. Въпреки голямото закъснение обаче не пречи да споделя колко много ми харесва всичко. Тортата е толкова богата на цветове, а едновременно с това изглежда безкрайно чиста и недокосната.
    Красива!

    ОтговорИзтриване
  15. Nelka, темата остро чувства отсъствието ти. Да знаеш! Благодаря ти за пореден път за прекрасния коментар към работата ми. Вече хиляди пъти съм казвала колко много значат за мен думите на такъв неповторим талант като теб!
    Иска ми се да мога по- често да виждам и твоите нови шедьоври- до кога ще отлагаш блога си?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...