понеделник, 14 януари 2013 г.

Нова година, нов късмет!

Честита Нова година, мили другарчета! Със закъснение, но от сърце нека ви пожелая тя да е най- вече здрава, за да ни даде шанс сами да постигнем останалите ни нужни неща. Да ви се сбъднат късметчетата от баницата, да свалите бързо коледно- новогодишната трапеза от ханша си, да запълните празнините в бюджета след разпродажбите и намаленията, мъжът ви да изхвърли елхата преди края на април и дано поне едно от дадените обещания за "нов човек" с началото на година се задържи, защото това ще е третата година в която фитнеса усеща вашата липса, докато вие хапвате "последното" блокче шоколад в шкафа, за да не се изкушавате след това.

След всичко това няма да изкушавам никого с рецепта, а само ще позволя на коледния пингвин, подарък за тържеството на децата от класа на Яна да ви поздрави и да изпрати празничния дух с усмивка в миналото, защото на мен упорито ми е пролетно и никак не мога да приема факта, че предстоят още месеци и месеци студ пред нас, така че ако утре се появя с рецепта за сладолед- бъдете великодушни и не ми напомняте, че мога удобно да го съхранявам напълно замръзнал на тераса си.


Пенго може да е смотан и оплетен в лампички, но това не му попречи да зарадва малките блеснали от щастие детски очи.


Освен това той е един истински победител, защото макар и да стана ясно, че пингвините не умеят да залягат бързо и съответно получи тежка черепно- мозъчна травма при близка среща с рафта на хладилника ми веднага след като бе завършен, той не се демотивира, обърна гръб на несгодите и продължи да гледа чаровно- глуповато насред плетеницата си от коледни светлини.




И така.....Сега се чудя дали да продължа по обещаните вече буквално миналата година шоколадови сладки или да довърша Коледното меню...или пък да ви споделя какъв студен шейк е особено модерен у нас, понеже както вече намекнах- на мен ми мирише на лято, макар да се задушавам от комина на съседа. Докато взема решение, вие останете със здраве и не изпускате новата година да заприлича на старата- намерете си малки поводи за щастие всеки ден и живейте по- пълноценно и осъзнато, поне до колкото ви е възможно! Една усмивка без повод, води добре мотивирана втора след себе си- все пак си е смешно да се хилиш като тиква без причина.


27 коментара:

  1. Честита Нова година, Бубе! Нека 2013 донесе на теб и любимите ти хора здраве, много моменти на радост, щастие и много любов, която да дава смисъл на всичко в живота ви! :)
    Пенго е уникален сладур!
    Усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Здрава и прекрасна да е тя и за теб!
      Хубава седмица :-)

      Изтриване
  2. Е….аз не се усмихнах, просто се разтръсих от смях:))))
    Много свежа и весела публикация Бубе, голяма веселба е при теб !И с мозъчната травма на Пенго и с ухилената тиква без причина:)*
    И след всички чудесни пожелания от теб за нас, аз ти пожелавам - да ти се върнат стократно и много усмивки с причина!!
    Поздрав с прегръдка:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от все сърце! Аз точно се завръщам от едно кратко, но изумително посещение при теб- надявах се да си ми донесла онази филия, но хайде....другия път ;-)

      Изтриване
    2. Ами не знаех че си била при мен на гости, разминали сме се в пространството….ха, ха:)
      Сега като видях се върнах и ти я нося харесаната филийка :):):)веселячка!!!!

      Изтриване
    3. А, така вече е друга работа. С филия на ден все така да си при мен, както се казва в стихоплетна форма :-)

      Изтриване
  3. Ти си луда! Влюбена съм в тази торта! Жестока, жестока, жестока!
    Честита нова година и на теб! И моля те да си/ни обещаеш, че и през тази година ще продължиш да си толкова луда:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лулу, говорих с доФтора, той обеща- искате, не искате- все толкова няма да ме слуша главата :-)))

      Изтриване
  4. О, каква весела, невероятна торта!
    Честита и на теб да е! Здраве, уютни моменти и незабравими приключения и преживявания ти желая през новата година!

    ОтговорИзтриване
  5. Ееее, най-после Буба се завърна! И си вземи бележка и пиши по-често през новата година, моля те! Пингвинът е умопомрачителен и по твоя вина ще посетя последния шоколад, скътан в шкафа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, сега с тази вина на гърба си кажи ми как да ти причиня едни шоколадови бисквити след ден- два :-) Няма да е честно да разваля прекрасната ти елегантна фигура с провокации :-)

      Надявам се наистина да успявам да пиша по- често, макар и не чак толкова дълго, защото блога и цялостната атмосфера сред любимите ми кулинарки и творци ми липсва силно.

      Изтриване
  6. Честита и благополучна да бъде и за твоето семейство,Бубе!
    Бъдете здрави,дечицата-усмихнати,половинката-щастливо доволен,а ти все така диетуваща,което гарантирано ще държи в остра кондиция хумора ти,който обожавам!
    И с малкото ми останало сърце :) ти пожелавам да си по-често с нас,защото ми липсваш,а и все пак не може да държиш в черновите повече рецепти и снимки от мен,просто не е честно,хехе....
    Давай да оплакнем прегладняло око по шоколадовите като си рекла....
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, прекрасни пожелания! Благодарим от все сърце целокупно и дай Боже да ти се върнат умножени по много, много!
      А за писането- и вие ми липсвате, съвсем истнински...като стари приятели, които не си виждал от много години някак. Дано се поразсеят малко облаците над нас и да ми остава повечко време за отдих в компанията на теб и другите ми любими дами! А за черновите- направо те удрям в земята, сигурна съм! Аз имам тонове снимки, които дори вече не помня какво е било това, защото е минала година и повече...пф....Трия ти и ги забравям :-)

      Изтриване
    2. Пожелавам ти наистина да ти просветне и да не ти тежат кахъри в никакво отношение,Бубе!
      Благодаря ти за топлите думи,трогната съм!
      Ако ще си мерим черновите моите варират между 75 и 80,снимките са около 2000 .
      Ако не запиша своевременно рецептата и текста на чернова дори и след седмица ще съм в пълна амнезия относно съдържанието.Имам изостанали от 2011 година :).
      Не трий нищо,защото твоите снимки са ценни дори и само да оплакнем око,така че направи някоя сборна публикация с тях и без рецептите,на мен лично ще ми е безкрайно интересно да ги разгледам.
      Прегръдки за теб и прекрасните малки дами!

      Изтриване
  7. Канех се и за пингвина да се изкажа,ама се отплеснах,а именно,че идеята да го омотаеш в тези лампички до толкова ми допада,та все едно виждам моя пингвин,т.е. половин,увит в тях,защото да провеси лампички по все къща,перила,парапети и ограда му е една от любимите коледни лудости.
    Явно и твоето пингвинче е дебелоглаво като моето,хехе...щом все пак му оцеля главицата,ама е супер готино да знаеш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Задачата на твоя човек не е никак лека, съвсем честно си признавам, но пък те подхождат много алфа- мъжкарски към тези предизвикателства, така че възхищавай му се, погали го по главицата окуражаващо и не се смей, че следващата година ще разчиташ на Jumbo за коледния си дух ;-)

      Изтриване
    2. :)) Вече са планирани какви нови и от къде ще вземе за следващата Коледа....изтръпвам за по-следващата,когато неминуемо ще има още и още къде аджеба ще ги накачули....неспасяемо е положението ти казвам :) .Освен това в съседния двор "конкуренцията" ни води и докато не я стигнем подозирам,че няма да миряса.

      Изтриване
  8. Ох, по-хубаво новогодишно пожелание на ми е било пожелавано. Благодаря ти ! Пингвинът е страхотен!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря! Прекрасна и успешна година, пълна не само с хубави пожелания, но най- вече с хубави реализации на тези орисии ти пожелавам!

      Изтриване
  9. Очарователно начало, Бубе,
    впечатляващо креативно, закачливо и зареждащо!Страхотно!
    И нека 2013 да е здрава, усмихната, успяваща и много, много щастлива, Диана

    ОтговорИзтриване
  10. Бубе и аз ти желая усмивката да не пада от лицето ти, както и на твоите близки! Пингвина е толкова забавен и симпатичен, представям си как са се ококорили децата!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мери, следващия сезон от теб чакаме зумба- пингвин! Ако те мързи да правиш, извикай ме мен на една от вашите сесии и просто ме снимай- ще си го имаш готов проекта за секунди :-)
      Хубава, спорТна и спорна година ти пожелавам!!!

      Изтриване
  11. Честита нова година, Бубе! нека е щастлива и успешна!
    Пенго е голям сладур, да му имам щепсела...
    Поздрави и пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Бубе,
    липсваше ми чувството ти за хумор и жестоките идеи!
    Пенго е велик!

    А като включиш щепсела, какво става?;)

    ОтговорИзтриване
  13. Бубе, за много години! Нека ви донесе много щастие и страхотни идеи!
    Пенго е невероятен, напомня ми за моите любимци от "Мадагаскар" и по-специално за Рико, с неговото "ка-бууум" :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...