Състав:
1 бр. по- едра свинка рибица
1 тарелка пилешки бонфилета
около 200 гр крехко телешко месо
растителна мазнина- кокосова или зехтин
маслини без костилки
2 с.л. мед
1 с.л. соев сос
250 мл. течна неподсладена сметана
сол по желание
черен пипер
подправки La provance
1 бр. зеленчуков или месен бульон на кубче
1 винена чаша сухо бяло вино
половин малка главичка лук
1/2 кутия крем- сирене
Приготвяне:
Почистваме свинското и телешкото месо от жили и ципи и нарязваме всичко на дребни парченца. Подсушаваме с хартия. Нарязваме или пасираме лука и задушаваме леко в малко растителна мазнина и вода до омекване. След това добавяме месото и "запържваме". Когато леко се оцвети поливаме с меда и соевия сос. След няколко минути заливаме с бялото вино и оставяме да се изпари течността. След това добавяме почистените от костилки маслини, нарязани на едри парчета и течната сметана, в която сме разтопили бульона.Оставаме да се редуцира течността отново, след което добавяме и крем- сиренето. Две- три минути преди готовност поръсваме на вкус с пипер и по- щедро с провансалските подправки.
Ястието не трябва да плува в сос.
Като гарнитура към него сервирам топла царевица или див ориз със стафиди, чийто рецепти ще кача малко по- късно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар