сряда, 2 юни 2010 г.

Качамак с козе сирене



 Състав:
1/2 пакет царевично брашно за качамак
1/2 пакетче масло
червен пипер на вкус
сух чесън- една, две щипки
 козе сирене
сол- по желание и на вкус

Приготвяне:

Сваряваме царевичното брашно според указанията на пакета в съд с дебело дъно при постоянно бъркане. Малко преди да е напълно готов добавяме няколко щипки сух чесън или не повече от една счукана скилитка пресен. В отделен съд запържваме маслото и добавяме червения пипер. Разстиламе готовия качамак в съд, заливаме с маслото с червен пипер и щедро поръсваме с дено начупено сирене.

ПП. Не използвам сол в приготвяната храна, но ако има нужда може да се добави по Ваш вкус докато се вари. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...