петък, 11 юни 2010 г.

Домашен (полезен) шоколад

 
Състав:
1/2 чаша кокосово масло
1/2 чаша какаово масло
1/2 чаша брашно от рожков (или натурално какао)
1/4 чаша мед, сок от агаве, стевия (може да се подслади и с пюрирани фурми)
1/2 чаша натрошени ядки- бадем, лешник
стафиди, годжи бери, нарязани фурми и тн. за гарниране на вкус

Приготвяне:
Разтопете какаовото и кокосовото масло на водна баня. Какаовото масло може да се настърже преди това, за да се улесни процеса, тъй като двете имат различна точка на топене и кокосовото ще бъде течно доста преди какаовото.
След това смесете с брашното от рожкови или натуралното какао и меда. В блендер смелете ядките на дребно и добавете към сместа. След това изсипете във формички за бонбони или мъфини, като предварително сложите по няколко стафиди вътре. Накрая поръсете с малко натрошени ядки и сложете в хладилник, за да стегне.
Домашния шоколад трябва да се съхранява в хладилник през цялото време поради доста ниската температура на топене на кокосовото масло. Можете да експериментирате и да добавяте различни сушени плодове и ядки, както и настъргана кора от портокали, което придава много приятен привкус на шоколада. 
За разлика от купешките, този шоколад е подходящ както за вас, така и за деца, защото е много полезен, така че му се насладете в името на доброто здраве! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...