събота, 24 септември 2011 г.

За жената зад блога и за блога пред нея

Всеки блог има своята секция За мен. Аз самата често чета именно там преди да съм последовател на нов блог, защото колкото и чудесно да е цялото блого- начинание, съм носталгична към миналото и намирам човешката страна на общуването за най- ценна. Там е мястото, където поне в чуждестранните блогове, можеш да научиш най- общо кой седи зад всичките тези уж така лични и често толкова интересни публикации и можеш да оформиш някаква плътност на виртуалната връзка, "запознавайки" се с човека зад блога. Казвайки всичко това, до този момент аз така и не бях направила нищо по въпроса в собствения си блог, за това реших, че е крайно време това да се промени.

Нека ви сипя чаша чай и да ви разкажа малко за себе си....


За жената за блога

Аз съм Борислава (a.k.a. Буба) и съм щастливо омъжена за ученическата си любов жена на 27 (бел.авт.- към деня на писане на статията това е все още вярно..... ) и майка на две прекрасни деца.

Семейството заема най- високото място в моята ценностна система и целият ми живот е посветен на него. Това, което започна като необходимост, за да осигурявам нужното в ролята си на съпруга и майка, много скоро се превърна в огромна страст и кулинарията зае своето специално място в сърцето ми. Не съм професионалист в това- имам страст да колекционирам хобита и готвенето е просто едно от многото, но го правя с огромно желание и мотивация за развитие. Дали ще успея в това начинание е въпрос на време и практика, за да се види.

Вярвам в израза, че човек е това което яде и държа на качеството в състава и визията на всичко, което предлагам на семейството си.

Когато съм нервна или ядосана- готвя! Голямата ми страст за сладкишите. Основните ястия са по- скоро необходимост, но се отпускам истински само с неща със захарно съдържание. А колкото съм по- ядосана, толкова по- сладки неща правя. Това е планът ми за отмъщения спрямо съпругът ми "Ти ме ядосваш, аз те изкушавам с калории. Ти пускаш шкембенце, а аз съм отмъстена!!!" Тук следва лукав смях...
Самата аз съм с ужасна страст към сладките и тестени изделия, но живота е несправедлив и ми се налага да ги гледам от дистанция.

Вярваща православна християнка съм. Далеч не спазвам каноните по букви, но държа на изграждането на ценности в децата си. Също така уважавам религията на другите и не съдя за хората по това в какво вярват или не.

Изключително упорит перфекционист съм и трудно се примирявам с посредственото в сферите, които ме вълнуват. Нищо по- малко от най- доброто по силите ми не е достатъчно и това често ми носи повече негативи от ползи. Рядко съм доволна от себе си.


Обичам красотата и я търся непрекъснато във всяка сфера на живота си. Красивата храна, домашна обстановка, красиви места за почивка и нови емоции, красивите човешки отношения- това са неща, които ме зареждат неимоверно. О, нека не прикривам и личната си суета зад възвишени търсения- образът в огледалото и малките женски удоволствия са едни от основните ми слабости, признавам си.

Отвратителен домошар съм- шумния нощен живот е нещо, от което имам нужда веднъж- два пъти годишно. През останалото време предпочитам шумното си семейство, собствения си дом, чаша топъл чай и любимите си блогове след като къщата заспи, пред посрещане на зората в дискотека.

Обичам да се смея, макар да го правя доста по- малко от колкото ми се иска.


По- често ще ме видите сериозна и забързана от колкото весела и отпусната- всъщност последните години загубих един голям чувал със способност да се отпускам....ако го видите, моля върнете ми го, защото ми липсва.


И тъй като вече доста време ви занимавам със себе си, нека кратко ви разкажа и за това, което до голяма степен ми помага да оставя напрегнатия ден зад гърба си и да си почина...

Блогът пред жената

Започнах този блог съвсем на шега и без никакво намерение да ставам част от блог- обществото, още по- малко от готвещото такова. Просто исках да напиша една рецепта за няколко приятелки и ми трябваше удобно място в интернет, където да го направя, така че тя да остане лесна за достъп. И като човек, прикован на легло в процес на произвеждане на второ дете, имах повече от нужното време за регистрация и всичко останало. Така започна всичко......

И аз самата не знам кое доведе до повторното ми завръщане в блога и цялата лавинообразна любов към всичко това, но знам, че съм неимоверно благодарна. То ме срещна с изключителни таланти и хора, разшири кръгозора ми за толкова много неща и не на последно място ми дава възможност за развитие и споделяне на всевъзможните ми проекти и идеи с хора, страдащи от същата тази моя творческо- кулинарна лудост.
За кратко време този блог се превърна в едно от важните неща в живота ми и стана неразделна част от мен и моя вътрешен свят, от моето Аз.

Рядко ми остава време да подготвям особено публикациите си- снимам винаги набързо, пиша по нощите с мисълта колко рано трябва да стана на следващия ден и често рецептите си остават на етап Чернова, но всяка възможност за публикуване на нещо нови ми носи огромно удовлетворение.

В ежедневието си срещам често хора, които сриват вярата ми в доброто начало в човека. Моят блог е мястото, където бягам от всичко това. То е моето положително заредено кътче, което ми дава сили и подхранва убеждението ми, че животът ни не се е превърнал в такъв плосък битовизъм, че хората все още носят в себе си положителното към човека до тях и има много, много интересни неща, които пропускаме, забързани в ежедневните задачи всеки ден, и е чудесно, че има кой да ни покаже колко красота е затворена в малко парче сладкиш, пръстен или снимка на клонче от дърво в парка....

Надявам се, че и за вас този блог носи поне мъничко такъв заряд. Надявам се да намирате по нещичко интересно и за вас тук и да се отбивате с удоволствие от време на време- за мен е истинско удоволствие да ви виждам!

А ако вие сте и един от хората, които отделяте време, за да напишете по няколко думи за едно или друго, то искам лично да ви кажа, че вие правите всичко тук още по- значимо и удовлетворяващо за мен. Благодаря ви!


Е, чаят май свърши за жалост....време да спра до тук, но ако за вас е било интересно, то останете с мен по пътя към нови вкусове, пъстри торти и бисквити и разнообразни творчески идеи и проекти,  с които да направим дните си малко по- цветни и "мечтателни".

26 коментара:

  1. Буболинче,ти си също толкова прекрасна,колкото и блога ти!
    Красива и щастлива жена и майка,чудесна кулинарка и много креативна личност!
    Беше ми много интересно да прочета за теб!
    Благодаря,че ме допусна до твоя свят!
    Радвам се на контактите си с теб!
    Пожелавам ти много творческо вдъхновение(Не под формата-ти ме ядосвай,аз ще ти отговарям с калории:)))),
    много щастие и любов за цялото семейство!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че точно така си те представях. Колкото до блога ти, чета го винаги в удоволствие:)

    ОтговорИзтриване
  3. Бубе невержятнж представяне и още по пресрасни снимки. ЮБих пила още един чай с теб

    ОтговорИзтриване
  4. Бубе, ама ти си била голяма хубавица:))).Много ми хареса всичко, което си написала - развълнува ме, докосна ме.....Някои неща все едно аз съм ги написала, макар че едва ли бих могла да ги формулирам така ясно....
    Прекрасна есен ти пожелавам!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Откривам блога ти с тази публикация и съм очарована от факта, че зад него стои толкова красиво, емоционално, креативно, чувствително и уважаващо себе си момиче. Поздрави! Ще наминавам честичко тук!:)

    ОтговорИзтриване
  6. Борислава.....харесва ми!Както и дамата,която носи това хубаво име-мнооого си секси,бих казала!Фотосесията ти ми допадна много,както и всичко онова,което се изля от душата ти ,за да го научим и ние!Благодаря ти!

    Прекрасен ден ти пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Бубе, благодаря за чая :) и за артистичното и откровено представяне на "жената зад блога и за блога пред нея"!! Винаги съм се възхищавала на стила ти и съм отново очарована от ъгъла, под който виждаш и пречупваш света! Фото сесията ти е уникална!!

    Успешна и приятна седмица ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  8. Буба, приятно ми бе да се "запознаем", а снимките ти са просто шеметни!
    Спорна и вкусна, и красива седмица!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  9. Кате, за мен е истинско удоволствие да те имам за блог- другарче! Ти си една от жените, които това място "доведе" в живота ми и ме зареди с много позитивни емоции и вяра в онези нежни, всеотдайни и чисти чувства, които вече не вярвах, че се притежават от хората. Благодаря ти за милите думи!

    Траяна, радвам се, че съм успяла да представа себе си относително добре в блога си и не съм подвела представата ти за мен. За мен е истинско удоволствие да с тук и ти благодаря за всеки един коментар!

    Дани, за чай с теб съм винаги готова и би било изключително удоволствие за мен!

    Аелис, благодаря ти! Най- много ме зарадва това, че си открила себе си тук. Прекрасно е да си сред хора, които споделят виждането ти за света и за мен е огромно щастие ти да си една от тези изключителни жени край мен.

    Гуинет, добре дошла. Не знам дали не е малко объркващ старт публикация концентрирана в личното Аз, но се надявам да докажа, че не съм толкова самовглъбена с времето, а до тогава за мен ще бъде удоволствие и чест да наминаваш :-)
    Благодаря за хубавите думи!

    Елексирче, ти пък сега секси....Е, хайде щом казваш, добре де- няма да се дърпам ;-)
    Аз ти благодаря- за цялото ти внимание към мен и моето кътче, за хубавите ти думи и за онази така прекрасна награда, която винаги ще помня!

    Мина, за мен ти си една от най- възхитително талантливите дами из българската блог култура. Твоите положителни оценки и мили думи винаги са ми доставяли огромно удоволствие и ти благодаря за това! Сега отново ме караш да се изчервя, защото за пореден път си толкова фина и деликатна в изказа си към мен. Благодаря ти!

    Пепеляшка, много ти благодаря за комплимента! Прекрасна и ароматна седмица и на теб и благодаря, че се отби за чаша чай :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Красавица, няма да те хваля повече ... думи не ми останаха. :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесно представяне!
    Хубавица си, спор няма ( ама наистина)!
    И думите не ти се изплъзват.Нито пък делата:)
    Или с едно изречение:
    Хубаво е, че този блог го има и се радвам,че го открих, а чрез него и теб и твоят труд!

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотно :)
    Приличаме си в някои неща... хм, в повечето май :)
    Крайно време и в моя блог да сложа едно "За мен"
    Лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  13. Беше ми приятно да прочета за теб. Имаш страхотен фотоген, чудесни снимки!

    ОтговорИзтриване
  14. Буба, много ми лбеше приятно да науча повече за теб и да се "запознаем" :). Винаги с удоволствие се отбивам при теб за нещо ново, различно и интересно :). Между другото, разпознах се в частта за дългото писане и снимането по нощите :)
    И последно, много си хубава, пу-пу-пу! И дано да имаш повече поводи за усмивки :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Бубе,аз пък днес открих блога ти.Много е хубав-поздравления!Рецепти,снимки-всичко е прекрасно-както и ти самата.
    Хубав ден-поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Бубе, страхотно представяне, макар, че имам чувството, че те познавам от години :))) Всъщност - радвам се, че съдбата ни "запозна", наистина открих в теб страхотно позитивен, целеустремен и прекрасен човек!
    (hug)

    ОтговорИзтриване
  17. Малко съм позакъсняла с откриването на този прекрасен блог и ще побързам да наваксам с всичко изпуснато... Изглежда чудесно, интересно и вдъхновяващо... А ти самата - същинска прелест!
    Поздрави от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Радина! Радвам се, че си попаднала при мен и си решила да останеш- благодаря ти за милите думи :-)

      Изтриване
  18. Чудесен блог и едно прекрасно момиче!Радвам се че има такива млади хора все още!Моето блогче е скоро родено и от скоро чета публикации в това пространство.Не съм много добра в писането но не са ми чужди красиво написаните и искрени постове.Прочетох всичко за теб Борислава и даже препрочетох,много мило че се запознах с теб,макар и по този начин!Ти си много интересна жена,с красиво име и излъчване!Ако позволиш ,честичко ще посядам при теб на чашка чай,ще ми е приятно!
    Пожелавам ти здраве и слънчева усмивка във всеки твой ден!
    Дани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен е истинско удоволствие да имам толкова мил и положителен приятел в блога си, така че моля те- отбивай се колкото често имаш желание, а аз се надявам да бъда добра компания за чашата чай и за напред. Благодаря от все сърце за прекрасните комплименти и успех в блог- начинанието- толкова е зареждащо и приятно, когато човек се ориентира и отърси от първоначалния шок ;-)

      Изтриване
  19. Приятно ми е да прочета това представяне.Аз наистина съм закъсняла с откриването на този блог, но ми харесват твоите публикации и с удоволствие ще посещавам това приятно място.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мари! Радвам се, че си намерила интересни неща при мен и ще съм поласканата да бъдеш тук и занапред!

      Изтриване
  20. Бубе, приятно ми е да се запознаем и благодаря за чаят. ;)
    Ели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, за мен е удоволствие! Заповядай по всяко време :-)

      Изтриване
  21. Днес попаднах на блога ти, който ме зареди и ме накара вътрешно да грейна, видях изключително интересни , красиви и вкусни идеи, великолепна си!Продължавай с тоя заряд, а аз няма да пропускам да ти се наслаждавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След толкова зареждащ и мотивиращ коментар не бих могла да съм по- щастлива и настроена за нови и нови авантюри. Благодаря ти за хубавите думи! Щастлива съм, че тук срещам хора като теб! :-)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...