сряда, 22 февруари 2012 г.

Хайде да си поиграем!

Измина толкова много време от както освежих вида на блога си, че вече дори не помня как изглеждаше преди ремонта, но пък все още помня, че плановете ми бяха с новата визия да дойде време и за малко забавление, какво по- забавно има от дребничка награда за един от вас. А тя чака вече толкова дълго за своя ред да излезе на сцената...


За никого не е тайна, че имам неизлечима страст към малките творчески проекти, а особено удоволствие преди време ми донесоха два от тях, защото освен всичко друго бяха свързани с бляскави камъчета и панделки. Моята душа е тривиално женска и тези неща винаги са добре дошли в големи количества, наред с всичко с високо захарно- шоколадово съдържание, но това е отделна болна тема.
Тези два проекта бяха моите Сладкишени бижута- макарони и така любимите ми и до днес аксесоари , които често биват отвлечени от по- голямото човече и май е време да си направя едни само за мен.


За мое още по- голямо щастие тези неща бяха по сърце не само на свраката в мен, но и на други сродни души, за които имах удоволствието да повторя и потретя правенето на тези малки дрънкулки. Йеи! Те пък от своя страна бяха така добри да ми пратят снимки, за да направят всичко още по- удовлетворяващо за мен, но не всички бяха съгласни на публичност, за това ето една от тях с моите творения. Не е ли прекрасна!




Благодаря ти за съгласието да се похваля с теб! Не бих могла да имам по- слънчев и красив модел :-)
* Снимките не са правени от мен, но не знам името на фотографа, за да му отдам дължимото за добрата работа. Използвам ги със съгласието на модела, направени са и са ми дадени с тази цел, така че никакво нарушаване на авторски права.


Малките макарончета не получиха нагледна фотосесия с такъв супер модел, но пък тръгнаха за получателите си с обещаващ старт и все още се радват на любовта им. Отново голямо погалване по козинката за мен :-)



И готови за път...




Цялото щастие от работата по тези неща, както и сравнителното ми удовлетворение от самостоятелната ми дейност над редизайна на блога- нещо, което е толкова далеч от техническите ми способности, че любителски е дори комплимент за подходът ми към задачата, доведоха логично до днешната позакъсняла във времето публикация, в която искам да отпразнувам ремонта на любимото си място с малка игра и симпатична наградка, направена  с много любов.

И тъй като напоследък животът по един или друг начин ме накара отново да си сверя часовника за реално важните неща в него, условието на играта ще е свързано с нещо съвсем елементарно:

За да участвате ми напишете в коментар кое е последното добро дело/ малък жест, които сте направили за друг човек и които не са били с никаква особена лична полза. Няма значение дали е нещо съвсем малко- просто нека е човешка постъпка от добро сърце!


Вярвам, че това няма ви затрудни, защото тук срещнах толкова талантливи и добри хора, които не само създават красота с ръцете си и представят дори обикновените битови гледки като частици от картини, но и често ми помагат да не забравям, че е толкова лесно човек да бъде положителен както към света около себе си, така и към хора, които не познава лично. Просто ей така, защото е прекрасно да си добър, напук на модата да се пробива с високомерие и злоба в наши дни.

Наградата този път ще бъде малка компилация от двата ми любими проекта преди време, за това и отделих малко внимание на тях в началото на цялата публикация. Позволих си, макар и набързо, да си поиграя отново с тях, за да се получи това симпатично макаронено аксесоарче в цветовете на блога, което може да се използва за освежаване на черна чанта или просто за ключодържател през идните свежи и топли дни.....когато свърши Ледниковата епоха.



Победителят ще бъде избран на случаен принцип чрез Random.org  на 03.03.2012 (събота), като всеки коментар ще получи своя пореден номер.

Коментарите, които ще бъдат включени в играта ще бъдат тези, оставените от сега до 24.00 часа на 02.03.2012 (петък).

Право на участие имат всички, регистрирани като последователи тук или в страницата във Facebook, за да съм сигурна, че мога да се свържа по някакъв начин с тях.
Моля, не оставяйте анонимни коментари без никаква обратна връзка- невъзможно е за мен да издирвам хора...за жалост ;-)


Ако е вярно, че можем сами да предизвикваме положителните емоции, нека се опитаме да го направим заедно, може пък по- лесно да дочакаме слънцето и хубавите дни :-)

ПП. Няма значение какво и колко голямо ще бъде Вашето добро дело. Дали ще сте отворили вратата за някого, отбили сте в преспата сняг, за да се разминете с друг шофьор и сте му подарили усмивка,  купили сте бонбон за дете, вдигнали сте боклуците, изхвърлени небрежно на улицата от колата минала покрай вас или сте помогнали с тежките торби на възрастната дама- всяко дребно добро дело от деня ви е чудесен пример за човещина и сърдечност. 

Направих това условие с ясна цел. Не знам дали сами можем да предизвикваме позитивните емоции, но съм сигурна, че добрината е заразна. Нека повече хора видят, че добрината тук и сега не е само мит и благопожелание, а е факт и добрите хора са сред нас, т.е. те са нас. Не приемайте условието като провокация за самохвалство, а като провокация да покажем и на другите, че да си добър без лична изгода е прекрасно и не е самотна кауза- добрите ви дела са факт, не сте ги направили, за да ги сложите на стената си във Facebook, а аз ви приканих да ги споделите. Гордейте се с добрите си постъпки, правете ги максимално често и ги окуражавайте в децата и близките си. Както вече казах- заразно е и това е най- хубавото!

Споделете това, което се чувствате комфортно да кажете и бъдете удовлетворени от себе си- в това няма нищо лошо- правите това, което майка ви ви е възпитавала от малки да правите и се справяте добре, тя също ще се гордее с вас! Всички знаем, че няма добро дело, което не носи поне мъничко вътрешно удоволствие и на нас самите, но това не променя резултата от постъпката ни- да си добър човек носи огромно щастие и удовлетвореност и ни стимулира да го правим отново и отново.

За мен е огромно щастие да чета Вашите истории! Благодаря Ви, че се включихте в играта :-)

40 коментара:

  1. Бубе, страхотна идея, страхотно бижу и просто искам аз да спечеля, аз, аз, аззззззззззз!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Силве! И аз искам да можеш да сго спечелиш, за това моля те да драснеш един- два реда, за да се включиш ви играта. Направи го тук, като отговор на моя коментар, за да може да си запазиш номера и аз с радост ще те броя към играчите.

      Изтриване
  2. Ахх, модела е страхотен наистина, а ако искаш и моята снимка на същия комплект но в други цветове, снимани върху едно малко любимо човече, с радост ще ти я предоставя.

    Последното добро дело, което направих е за хората в с. Бисер..., вярвам, че с общата помощ, хората ще си стъпят на краката и в нови къщи (дано).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тя е като картинка красива тази наша прекрасна дружка. А на това предложение за твоя малък модел не бих могла да устоя, така че изпращай ми я, а аз ще я наместя веднага след прекрасната кака :-) и ще съм много щастлива да я имам и тук!

      И аз се моля отново да могат да построят живота си, не само домовете си тези хора и да видят живота от хубавата му страна някой ден. Браво за подкрепата на каузата!

      Изтриване
  3. Последното, което направихме с приятелят ми беше да търсим загубеното куче на непознати хора. От скоро имаме куче и сигурно малко хора ще ме разберат (навярно само тези с домашен любимец...). Обаче ние обикаляхме Южният парк в 23.30 просто защото не можех да си представя как тези хора ще заспят, ако не го намерим. Намерили са го 2 дни по-късно и не искам да знам как са се чувствали. Преди седмица нашето чудовище се поизгуби по същият начин и тогава истински оцених какво е непознат да ходи редом до теб и да вика името му.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Беше ми истински приятно да прочета твоето добро дело! Това, че каузата е била четиринога не променя болката в душата на обичащите го, нито пък безценната помощ в нужда, която сте дали на тези хора, които дори не са били ваши близки! Чудесна история, благодаря за споделеното и за участието в играта!

      Изтриване
  4. Страхотна идея! <3
    Последната благинка за душата ми е изработката на разни джиджавки за 5 мои приятели, след популярната игра във ФБ.:)
    Много ще се радвам да допълним аксесоарите на дъщеричката ни и с нещо от теб, Бубе, затова си стискам палци силно, да спечелим този път ние!:)))
    Силвия Миланова (за контакти-ФБ):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази игра е много трогателна! Колко малко трябва, за да донесем усмивка за 5-ма, и най- вече колко добре показа, че трябва малко, за да накараш и другите да правят жестове от добро сърце.
      Желая Ви успех и в тази игра :-)

      Изтриване
  5. Привет и от тук Бубе :)) И тук искам да похвалвам малко новата визия на блога,прекрасен е ..и въпреки че те познавам само от ФБ,тук,и малко от Бг-мама..мисля че ти приляга много..визията де..че се отплеснах малко в писаници :))Това с добрите дела...ммм,малко сега ще прозвучи като самореклама...но хайде.Последното което сторих е днес - изпратих малка сума парички на една другарка от форум,с която не се познаваме също толкова задълбочено.Но която се оказа че има нужда не само от морална помощ.Не я познавам,не знам дали това лице което се крие зад аватара и ник-а е толкова истинско колкото го чуствам.Но така ми подсказа сърцето,и така сторих.От заделените парички за черни дни,реших че ще е хубаво да помогна.И това е точка на доброто дело. :))
    А карсоттата която си приготвила ,това прекрасно макаронче е много усмихващо :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти и тук, Мери! Много се радвам, че дизайнерските ми опити се увенчават с такива комплименти!

      За доброто дело- самореклама- не, просто капка в проекта Капка по капка- добро дело ;-)
      Прекрасно е, че си била приятел в нужда не само морално, но и материално на тази жена и дано скоро тя стъпи на краката си и всичко отмине благополучно за нея.

      Успех този път и тук :-)

      Изтриване
    2. благодаря ти Бубе :) Много ме усмихна факта че си отговорила на всеки един пост :))

      Изтриване
    3. За мен коментарите на всеки човек са много ценни, Мери. Те отнемат време и енергия и щом човекът е отделил от своето време да ми каже няколко думи, то е невъзпитано и грубо аз да не отговоря на този жест лично. За мен е наистина приятно реално!

      Изтриване
  6. Ах, Бубеееееееее! Ще ни караш да се хвалим с неща, които не са за казване, а за правене...... :)Ама пък толкова ми харесват твоите красоти. Но пък ако не го спечеля - ще те крънкам да ми направиш специално мое :-).......
    Та последното добро - парички за новото детенце в Спаси, дари на.... Като цяло сайта е постоянната ми кауза! Не че подминавам другите де :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, не го гледай така, като хвалба. Специално по- късно допълних последния абзац.
      Прекрасно е, че и ти си от хората, помагащи на децата от Дари на....Този сайт промени много толкова съдби, най- вече благодарение на хората с големи сърца, независимо от размера на джобовете си.

      Успех и ако и ти като мен никога нищо не печелиш, то ще си говорим на четири очи за твое си лично макаронче :-)

      Изтриване
  7. Привет,
    т.к. много харесах наградата .. се включвам и аз с коментар .. макар, че хората, които помагат на другите и не чакат нищо насреща .. не се хвалят с това. От няколко години се занимавам с помощи за деца в домовете за сираци. Последно се включих в закупуването на коледните им подаръци.
    Надявам се хората, които помагат да станат все повече.
    Поздрави за великолепния блог!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и благодаря за милите думи!

      Децата в домовете са една прекрасна кауза и аз съм толкова щастлива, че в твое лице виждам човек, лично ангажиран не само по Коледа с тези малки човечета! Поздравления!

      Изтриване
  8. Бубе,все повече ме хвърляш във възторг и изумление,верно ли ги направи ти тези неща?Страшна си!
    Много си добра, не мога да не ти го призная за пореден път!
    Първото,което се сещам по въпроса ти е,че няколко пъти съм правила скромни дарения по сметките на деца в нужда,когато са ми попадали такива теми в бг-мама.
    sms-и пускам най-редовно по разни поводи,в това отношение съм направо суеверна.
    Почти не се е случвало да ми поискат пари на улицата и да откажа.
    По Коледа дадох 5 лв. на един възрастен - не можеше да повярва на очите си,бедния човек,изпадна в такъв възторг.
    Последно дадох на дете,което продава картички по заведенията.
    Айде стига толкова съм се изтъквала,че ще вземе ореол да ми изгрее около главата :) .

    Прегръдки,бонбона!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елексирче, ти всеки път ме караш да се изчервявам от нескрито задоволство от думите ти....Този път не прави изключение. Много си мила, благодаря ти!!!
      Никога не съм се и съмнявала, че толкова положителен и раздаващ се човек като теб е и много голям добродетел, но бях още по- щастлива да го прочета черно на бяло и искам да те поздравя за постоянството ти да помагаш на нуждаещите се от това. Отново ще каже, че не искам да се приема като самохвалство, а като просто даване на добър пример за много хора, които може и да не пишат, но поне статистиките твърдят, че четат. Надявам се, че това е още един стимул човек да си припомни, че доброто за нас е даденост от Господ и ние сме длъжни да предаваме това добро на другите всеки ден и при всяка възможност.

      Огромна дружеска прегръдка за теб!

      Изтриване
  9. Чудесна идея! Последното добро дело...вчера в дом за деца "Незабравка"-осъществих отдавна замислен проект:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Дано наистина постигне целта си, а ако и междувременно ние си поиграем, то какво по- хубаво от това :-)
      Радвам се, че си изпълнила проекта си! Сигурна съм, че той е донесъл много щастие в детските очи и сърца!

      Изтриване
  10. Буба,
    макарончетата ти са просто пленителни!
    Не бих отказала едно такова;)
    Какво добро съм направила ли? Незнам, просто като нещо ми се стори редно-го правя. Като ми се стори нередно- изразявам позиция. Жестове на милосърдие- ДА!
    Ето, сега ще те похваля, защото заслужаваш: Майсториш прекраснотии:)!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, разсмя ме с тези прекраснотии- благодаря :-)

      Изтриване
  11. Oх, какъв макарон! Влюбена съм и настоявам твоя приятел Рандом да ми обърне особено внимание! :)))
    Що се отнася до добрите дела... Ами да ти кажа, бих искала да се похваля, че помогнах на една баба да пресече булеварда или, че отстъпих мястото си в трамвая на възрастен човек. Никога, обаче, не бих икала да се налага да казвам, че помогнах с набиране на средства за болно детенце, но, за съжаление... проклетия живот... В групата на Филип има детенце с операция на главата заради тумора, нашите лекари не даваха надежди, за разлика от тези в Турция. И ние всички много се надяваме, че то ще се върне здраво за да се радва на детството си!
    Пожелавам на всички деца да растат здрави! Нека са здрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, твоята история е свиваща сърцето и душата на всеки родител. От цялото си сърце се моля развръзката на тази човешка драма да е благополучна, а ако все още има нужда от средства, моля те пиши ми из другите мрежи.

      Не бих могла да кажа друго в момента, освен Бог да пази децата ни! Останалото е без значение.

      Изтриване
  12. Чудесна идея!Поздравления!Последното нещо което направих е, че подкрепих чрез SMSи центъра за онкоболни.На всички пожелавам Здраве и късмет!Ааааа,макарона..........е жесток:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Чудесна кауза, дано повече хора откликнат на този апел.

      Успех в играта :-)

      Изтриване
  13. Поздравявам те за изящните бижута! Напоследък съм като омагьосана от такъв тип скъпоценности! Моля, те не ме включвай в играта, отскоро открих блога ти и някак си ми се струва некоректно спрямо останалите:). Отбих се, защото наистина заслужаваш аплодисменти за тези прекрасни творения! Поздрави и успех на всички! Откакто създадох блога си се срещам виртуално всеки ден с прекрасни положителни личности, все хора с широки души!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy, благодаря ти за хубавите думи! Щастлива съм, че се присъедини към кулинарната блогосфера, защото ти си много талантлива млада дама и всички винаги откриваме прекрасни неща при теб.
      Не мисля, че е несправедливо да участваш- играта е за всички, независимо от кога са тук, така че ако имаш желание, напиши нещичко и аз с радост ще те включа, особено щом и ти си на тази вълна за аксесоари :-)

      Изтриване
    2. Бубе, отворих линка в днешния ти пост и тук ме отведе:), така, че се престраших:). Честно казано много се притеснявам да говоря за тези неща, човек ги прави от сърце и трудно се говори за това, но ще опитам:). Всички тук всекидневно правим добрини за близките си. Когато помогнеш на някого, когото не познаваш, обаче е още по-прекрасно! Изчетох всички коментари и съм възхитена от добротата в сърцата на тези прекрасни личности! Ще споделя и някои от моите добрини:): вдигала съм лястовиче от земята, за да не пострада, учеше се да лети и падна, след това обаче си стана професионален пилот:). Изпращала съм смс-и в помощ на пострадали, последен от които за с. Бисер, дарявала съм дрехи. Премествала съм костенурка от шосето, бутала съм закъсали автомобили. Общо взето всекидневно извършваме добрини, дори и малки, но са добрини!:)

      Изтриване
  14. Здравей Бубе, май всички които носите това име има нещо приказно и вълшебно, казвам го във връзка с една друга вълщебница като теб из блог пространството.Инициативата ти е повече от прекрасна и много ми допада.
    Последното добро дело, което направих е днес като помогнах на колежката си която е нова да се справи с файловете си и да успее да си свърши работата, ситуацията е леко сложна тъй като сме в командировка.Другото, което ми идва наум е и не знам дали може да се приеме за добро дело е че се старая всеки ден,всеки човек,с които се срещам по една или друга причина да дарявам с усмивка.Резултата от нещо толкова малко е удивителен, човека отсреща се променя моментално и от намръщен и начумерен се превръща в човек с блясък в очите ! На всички ние е нужно толкова малко, за да бъдем щастливи :)
    Казвам се Цветелина Георгиева гр. София
    Хубава вечер :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Цветелина! И двете ти добри дела са наистина ценни- всеки от нас е бил "новакът" в работата си и знае колко безпомощен и самотен може да се чувства човек, а когато се добави и екстремна ситуация към това един приятел от колегите е като сламката за мравката! Поздравления за проявеното разбиране и човечност.

      За усмивката ми се иска да те поздравя дори още повече- в наши дни все по- малко са хората, които се усмихват. А това е толкова лесен и елементарен жест, който наистина прави чудеса. Продължавай така, все някога и другите ще разберат, че усмивката не боли, а носи само радост и хармония.

      Успех в играта!!!

      Изтриване
  15. Бубе,
    Обичам такива малки сладурести неща, а сладкишчета...направо обожавам,страхотна идея...за доброто..., което правим и как то ни зарежда и е наистина заразително...Извини ме за многоточията, но инъче бих се отплеснала много.КАто се замисля,всеки ден правя по нещо малко, дори без да си давам сметка за това.Да дадеш път, да отвориш врата, да поемеш багаж- това са жестове, някак ги приемам за нормални ..-като усмивката при поздрав.Скоро,когато улиците бяха затрупани и отивах към магазина, се случи да помогна на един татко, който беше с малко детенце и се опитваше да изкара колата си от снега, не ми стигнаха силите аз да бутам и седнах на волана, а той буташе...толкова беше благодарен..а на мен ми стана неудобно.Мисля си, че всеки на мое място би го направил..Редовно подарявам сладки на съседите-ей така звъня им с чинийката и те се усмихват и благодарят радостни и на мен ми става м ного приятно, че съм ги изненадала и зарадвала.ПРавя и торти за приятели, без да са ги поръчвали и ги изненадвам приятно..
    Ами това е усетила съм за себе си колко е хубаво и колко топло ти става на душата да направиш добро на някой...
    Поздравявам те за прекрасната идея и те прегръщам от сърце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, от теб винаги струи една непрекъсната енергичност и топлота. Жестовете ти са толкова мили и за теб и още други може би някак логично естествени, но сама знаеш, че това не е масово явление, за това се радвам, че ги сподели с нас. Може пък повече хора да се замислят, че възпитанието не се ограничава само до поздрав при влизане в стаята, а е нещо като вътрешно заложен код да си услужлив без да те молят за това и да носиш радост с малки постъпки без користна цел зад тях.
      Щастлива съм, че си сред моите блог- другарчета и ти благодаря, че се включи в играта! Е, иска ми се да съм ти съсед, но това вече би било нахално да го искам от съдбата...и все пак, дали не живееш някъде из южните части на София :-)

      Изтриване
  16. Бубе, първо: бих изказала възхищението си към твоя талант, второ: ако не спечеля тази красота ще съм много разочарована от късмета си, стискам си палци.
    Не знам дали правя достатъчно добрини, sms-те (за болни хора и деца) на само по Коледа, топли дрехи за хората които пострадаха от наводненията може би не са достатъчни. Но няма да забравя една по-стара случка в SOS селището в гр. Трявна. Преди 9 год. заведох синът ми да играе на техните люлки, около нас имаше едно семейство с 9-10 деца, които почерпих с нещо сладко от тяхното магазинче. Няма да забравя колко се радваха тези деца на по една дъвка или бонбон!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мариянка, радвам се ,че все пак реши да се включиш! Благодаря ти и аз също ти стискам палци- време е да се разчупи убеждението ти, че не печелиш от такива неща!

      Изтриване
  17. Ах Бубе, незнам как съм проспала тези красиви и много оригинални дребни творения, толкова са красиви, поздравления за таланта и търпението ти!!!
    За добрите дела, аз лично незнам дали, какво и как правя, за това няма достатъчно, само мога да кажа че много, ама много ме боли, когато гледам и слушам за нечие нещастие! Когато правя нещо, което просто смятам, че е правилно, обикновено бързо го забравям и не очаквам благодарности! А за добр дело ... ами снощи след ребота, отскочих до близкия супер маркет да купя някои продукти, за да приготвя нещо за похапване. Бях взела сред покупките си пакет ягоди ... а на опашката едно момиченце започна да кандардисва майка си да и вземе и ягоди, аз като чух, че майката отговори ..."като си взема заплатата ..." и т.н. ми се сви сърцето ... нали и аз си имам две такива малки принцеси и с риск да засегна майката, изчаках пред магазина просто да почерпя детето с две-три ягодки :) За щастие явно успях да го направя както трябва и да не ги обидя:) Незнам, това не е добро дело, а според мен е елементарна човечност, която трябва да е присъща на всеки от нас и всеки ден да е част от ежедневието, никой няма да обеднее с един мъъъничък жест, но ще забогатее с още една детска усмивка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ева, малката проява на човечност често се оказва най- трудна за много хора. За жалост! Ти обаче си донесла мъничко щастие на едно дете и това е малък жест, който носи много заряд и енергия в себе си. Толкова е тъжно, когато от позицията на родители се сблъскаме с затруднението на други хора да осигурят желаните неща на децата си и е прекрасно, че ти не си пропуснала тази ситуация с махване на ръка, а си направила нещо толкова мило и деликатно.

      Изтриване
  18. Здравей, Буба!
    Имам едно кратко въпросче - може ли отнякъде да видя как се прави тази кутийка? Много искам да направя нещо такова, но реших да питам първо теб, все пак от теб виждам идеята! Благодаря ти, ако можеш да ме насочиш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Самата кутийка, в която са опаковани е купена от магазин, т.е. не съм я правила аз и не мога да бъда полезна, съжалявам!

      Изтриване
  19. Благодаря за отговора, Буба!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...