сряда, 20 октомври 2010 г.

Бебешко суфле с карфиол и броколи

Състав:


150-200 гр. броколи
150-200 гр. карфиол
200 мл. адаптирано мляко
масло колкото орех /използвам Гхи/
1 с.л. брашно от киноа /може и друго, с каквото готвите обикновено/
100 гр. чедър
съвсем малко черен пипер
магданоз
дафинов лист
кафена чаша дребни макарони, сварени според инструкциите на пакета


Приготвяне:


Сваряваме на пара добре измитите розички от броколи и карфиол- около 5 минути. Загряваме фурната до 180 С. От маслото, млякото и брашното приготвяме средно гъст сос, като добавяме при варенето му и дафиновия лист. Докато е все още на котлона, добавяме към соса половината от кашкавала и разбъркваме до пълното му разтапяне, след което смесваме с готовите макарони и подправяме. Подреждаме сварените броколи и карфиол в огнеупорен съд, заливаме с готовия сос и поръсваме с остатъка от кашкавала. Запичаме леко на фурна до пълна готовност.
За по- неуверени в дъвченето бебета се пасира преди поднасяне. Така приготвеното ястие е подходящо за замразяване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...