петък, 15 октомври 2010 г.

Coddle- Традиционна дъблинска яхния

Състав:


350 гр пушен бекон
3 средни глави лук
350 гр. сурова или пушена наденица от свинско месо (аз използвах Тандем, Стара планина, пушена)
4 средно големи картофа
магданоз
черен пипер
сол




Приготвяне:


Беконът се нарязва на 5 - 6 мм. дебели резени, а след това на парчета с размер около 2 на 5 см. Запържва се леко в тежка чугунена касерола, заедно с наденицата.
Лукът се нарязва на дебели резени и се разстила върху месото. Картофите се обелват, нарязват на дебели филии и се разстилат върху лука. Овкусява се с чер пипер и малко сол, ако обичате по- солено.



Добавя се вода, така че почти да покрива картофите. Покрива се с капака на тенджерата и се слага да заври, след което се намалява и се оставя на тих огън около 1 час.
Сервира се гореща в комбинация с 
Ирландски соден хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...