понеделник, 7 март 2011 г.

Сьомга със средиземноморски вкус

Състав:


1 средно голямо филе от сьомга- без кожа- около 1 кг
шепа пресни листа босилек
3 големи скилидки чесън- нарязани на тънко
70 гр. сушени домати в зехтин или накиснати леко, ако не са в бурканче
70 гр. маслини без костилка
сол и пипер- на вкус

Приготвяне:

 Загрейте фурната до 200С/ 180С с вентилатор. Поставете сьомгата в огнеупорен съд върху страната, където е била кожата. С пособие за махане на сърцевината на ябълки направете симетрични дупки по повърхността на рибата.
Разрежете доматите на две, ако са много големи. Изравнете ги и във всеки поставете по едно листо босилек, малко парченце чесън и маслина, и направете мъничко руло. Във всяка дупка поставете по едно рулце, приготвено по описания начин.
N.B. В деня, в който направих снимката изненадващо се оказах без половината съставки, но нямах време за коригиране. Във всяка дупчица поставих само по една маслинка и чесън, а босилека наръсих сух върху самата риба. Резултата беше изключително подобен на оригиналът, който приготвям вече години наред и в крайни случаи може да се пропуснат част от съставките без това да ощети тотално очаквания резултат. Разбира се, губи се малко от букета на вкусове, който се получава иначе, но въпреки това рецептата е неповторимо вкусна.
Поръсете с черен пипер и сол на вкус.
Печете около 10-на минути или докато рибата е напълно готова, без да е препечена!
Сервирайте с императорски ориз и свежа салата.

Изключително любима рецепта, която вече две години присъства поне два пъти месечно в менюто ни и все още се радва на изключително топло посрещане и от възрастни и от деца. 

Източник: Gordon Ramsay's Fast Food





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...