вторник, 15 март 2011 г.

Манго Ласи/ Mango Lassi

Макар и да не можах да изпадна в безпаметна любов с индийската кухня- а правих множество опити да ме понесе тази модерна вълна на кулинарното удоволствие, но винаги оставах на брега, едно нещо ме грабна истински и това бе йогуртовата напитка с манго, която ни поднесоха в едно малко и кокетно индийско ресторантче в Англия това лято. Разбира се, дължа половината от живота си на нея, защото гасеше пожара след всяка хапка "не много лютиво" ястие, препоръчано от домакините ни, и всъщност бе основната ни прехрана по време на цялата вечеря, след като приключихме с дегустацията на течната лава, дегизирана като храна, но и самата тя е едно безценно камъче, което остана в списъка на любимите на цялото семейство и често присъства в менюто ни. И като казвам цялото семейство визирам и най- малкия член на сериозна възраст от година и четири месеца, който изпива смайващи количества, за моя радост.


Състав:

250 гр. йогурт
100 мл. мляко
3-4 бр. манго
3 с.л. захар
джинджифил или кардамон*

Приготвяне:

Обелете и махнете костилката на мангото. В блендер поставете всички съставки и смелете до напълно гладка консистенция.
Прехвърлете в кана и сервирайте или съхранете в хладилника до едно денонощие.

Количеството захар може да се увеличи или намали по Ваш вкус, аз не слагам никаква захар, но за по- широкия вкус няма да е достатъчно сладко, така че е въпрос на проба в процеса на приготвяне. Подправките са подходящи, ако не е предназначено за деца.

Прекалено лесно за приготвяне, но изумително приятно и насищащо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...