неделя, 17 април 2011 г.

"История с кошници" част 2

Не знам какво става с мен и тези кошници последно време.....Добрата новина е, че тази беше последната от намерените "гаражни съкровища", така че скоро не се очертава реставриране на друга. И ако все още не сте напълно отегчени от прераждането и бляскавия втори живот на старите кошници, ето и обещаната посестрима на червената кошница.


Тази ще бъде натоварена с тежката задача да бъде пазител на великденските яйца, така че трябваше да има повече свежо усещане в себе си и по- малко камуфлаж, като последното бе възможно заради сравнително добре запазения й външен вид. Ето как започна всичко този път




За тази кошница използвах:


- Бяла спрей боя (с течение на времето ще стане ясно до колко съм пристрастена към този формат боя и неограничените й възможности)
- Едно изкуствено цвете с множество различни по големина дребни цветчета
- Панделка в две различни ширини
- Горещо лепило
- Изкуствена трева (по желание)




Както и преди първо боядисах на два слоя кошницата с бялата боя. След като изсъхна напълно разглобих изкуственото цвете и аранжирах по свой вкус едната страна на дръжката с дребните цветчета, като ги залепях с топлото лепило. Тук е момента да допълня- след предходната кошница имах няколко въпроса дали е нужно лепилото да бъде топло и дали и друго лепило би свършило работа. Истината е, че не знам със сигурност, но смятам, че някое от по- силните и по- солидни като консистенция лепила най- вероятно би свършило добра работа, но работете на открито или поне добре проветриво място, защото с толкова лепене не искам да съм причина за интоксикацията ви.  Аз съм в дълбока любовна връзка с моето горещо лепило и не го заменям за нищо на света, така че не съм опитвала да лепя с друго, но ако все пак някой се престраши и опита, ще се радвам да сподели опита си, за да се учим взаимно. И така, отново към кошницата...
Когато бях готова с това, промуших панделката в основата на цветното букетче, така че да не се забелязва и я залепих отново с лепилото, а след това внимателно я увих по цялата окръжност на кошницата. 
Отделно направих красиво оформена голяма панделка и я закрепих в другата основа на дръжката с горещо лепило.




И готово! Този път упражнението отне само два дни (един за боя и един за декорация) и бе съвсем лесно за изпълнение, а жертва на горещото лепило падна само един пръст, което свидетелства за напредъка ми в концентрацията.




Не мога да реша коя от двете кошници харесвам повече....Всяка ми носи различен заряд, но май бялата е по- близо до сърцето ми поне в този сезон. А и червената не събира достатъчно количество от тези (тук следва да се появи линк към рецептата до ден), така че бързо загуби по точки от по- младата си съперница ;-)








Великден наближава, така че все още имате малко време и добро извинение да изтупате прахта от някой стар кошник и да му добавите мъничко Va va voom!

2 коментара:

  1. Невероятно красива кошница! Много ми харесва! Искам да те попитам тази бяла спрей боя някаква специална ли е? Ние имаме една, която използвахме за боядисване на PVC тръба, дали ще ми свърши работа за боядисване на кошница? Предстои ми да правя кошница за сватба, а твоята много ми харесва и искам и аз да си я боядисам в бяло и само да завържа цветна панделка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Таня, първо да изкажа радостта си, че ти е харесала кошницата!!!
    За боята- не виждам причина да не ти свърши работа тази която вече имаш. Моята е не е нищо специално, купувам я от Бриколаж. Пише, че е за външно и вътрешно боядисване и отпред са нарисувани някакъв радиатор, детско колело и макет на човешка фигура, ако не се лъжа. Т.е. за широк спектър на боядисване.
    Единствено е добре боята ти да е от по- покривните, защото с тази кошница ми направи впечатление, че се се наложи доста по- сериозно пръскане, за да се постигне наситен бял цвят, отколкото когато боядисвах предишната в черно например. За това е добре и да ти е останало достатъчно като количество, за да можеш да направиш два- три слоя- в зависимост от тона на бяло, който искаш да постигнеш.
    Успех в начинанието и ще се радвам да споделиш резултата си, ако имаш желание. Винаги се радвам да публикувам творбите на други хора тук (винаги с нужните кредити и яснота, че не са мои, разбира се ;-) )
    Ако имаш още въпроси- насреща съм.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...