сряда, 6 април 2011 г.

Сладка мода

Сладкарството винаги е било голямата ми любов. Съперничи си силно със суетата ми и вече клишираната страст към пазаруването на почти всяка жена, но пък понякога не ми се бяга от клишетата- все някой трябва да ги поддържа живи! И тъй като първите бижута запалиха искрата на новото ми хоби много категорично, не мина много време преди да се опитам да събера двете си големи страсти в едно....В едно мъничко, сладко бижу, което все още не съм се престрашила да направя в оригинален, хранителен, вид, а именно френските макарони! 



Обещала съм си в най- скоро време да направя и такива за ядене, дори съм си купила пакет бадемово брашно, което ме притиска всеки път щом отворя килера си, но за сега бягам като страхлив заек от него. Докато намеря куража си обаче, ще нося страховете си на врата си- да ми тежат и напомнят за себе си ;-)




И този път не можах да преживея висулката си без камъчета....много камъчета...но пък избягах от черното и го замених с бежово и прасковено- все пак е пролет (радвам се, че не чувате как силно тракат зъбите ми от студ в този мрачен и мокър ден)







Неприятният ми ден с липса на слънце и топлина днес е силно озарен от новата ми дрънкулка- едни поглед и си във френската пекарна....Но пък и цял ден съм гладна, което е страничен ефект на бижуто ми. Лошо, бижу, лошо! Отивам да си направя торта...

11 коментара:

  1. Прекрасно бижу! 100 процентов макарон! И камъните му отиват!!! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Буба,
    много красиво "бижу". Прекрасна идея и хрумка!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивейн, благодаря ти! Като истински факир на тези малки изкушения щом ги намираш за реалистични, то няма какво повече да искам от себе си.
    Дани, щастлива съм, че ти е допаднало. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно бижу, Буба! Аз нали съм си блондинка да питам - от захарно тесто ли направи тази красота? Изглежда като истинска!

    ОтговорИзтриване
  5. :-) Хайде сега, като една интелигентна брюнетка да ти отговоря пък аз, защото видимо съм си оставила ръцете в писането и само аз си знам какво е реално това :-)
    Mina, това е моделирано от глина, макар да предизвиква грешно сетивата. Ако беше захарно обаче мисля, че щеше да е първото фонданово нещо, което бих изяла, но уви...
    Благодаря ти за парафирането му като истинско на вид!!! Радвам се като малко детенце, че се харесва и от другите (и то от какви изтънчени и талантливи дами само!) и си го нося с още по- голямо удоволствие. Благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  6. О, Бубе, уникално е това бижу!!! Ама страхотно си го направила! Направо ще ме запалиш ми се струва!Ох... много ме кефи, честна дума!
    Това беше последен удивителен, че много станаха. :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Пиши, пиши удивитлени! Твоето удивление е мое удовлетворение, така да го кажем. Много се радвам, че ти харесва, Ани, и чакам с нетърпение твоите фимо творби в най- скоро време! Обещай ми едно овца от фимо за искрата само- виж само колко съм скромна.... ;-)

    ОтговорИзтриване
  8. О, не се и съмнявай! Аз отдавна обикалям в Слънчоглед щандовете с фимо, отделно мечтая да опитам и порцелан да работя, да не говорим, че декупаж от две години сзди в кьошето на творческите ми планове. :)Така че не ънам кога, но със сигурност ще спретна една овчица замечтана. :))) Ама ти ще си виновна, да знаеш, защото бижутата ти са просто приказни! :))

    ОтговорИзтриване
  9. Не устоявам повече. Много фантазия, много стил, кокетство, закачливост, чудесни рецепти и какво ли не има тук. Възхищавам се. Недостижимо за мен. Поздрави.
    Начинаещ аматьор 'блогър'

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Много благодаря за прекрасните комплименти, трогна ме! Щастлива съм, че си намерила интересни неща тук и ти пожелавам успех с блог- прохождането! Недостижими- не, всичко е постижимо когато човек се опита и вярва в себе си, ти имаш много потенциал както сама се уверих в твоето ново кътче :-)

      Изтриване
    2. Много ти благодаря и аз :) Наистина действа окуражаващо, когато някой изрази впечатленията си. Продължавам разходката си при вас :)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...