Състав:
25 гр. безсолно масло или Гхи
25 гр. брашно
300 мл. пълномаслено мляко
малка щипка настъргано индийско орехче
малка щипка млян черен пипер
75 гр. броколи или карфиол
75 гр. моркови
150 гр. пилешко месо- сготвено на пара или задушено в тиган
75 гр. замразен грах
1 с.л. нарязан на ситно пресен магданоз
За ронливия топинг
50 гр. Чедър или друго по- силно ароматно сирене
2 с.л. пресни подправки, нарязани на дребно
40 гр. галета
40 гр ядки, смлени*
Приготвяне:
Включете фурната на 180С.
Загрейте вода до завиране. Нарежете броколите/ карфиола и моркова на малки парченца и ги поставете в нея. Гответе докато омекнат напълно. Отцедете и запазете течността за по- късно.
Нарежете и пилешкото месо на малки кубчета.
Поставете маслото, млякото и брашното в тиган за сосове и бъркайте с тел за разбиване на яйца непрекъснато докато сосът се сгъсти. Добавете индийското орехче и черния пипер и разбъркайте отново.
Внимателно смесете с готовия сос нарязаното пилешко месо, сварените зеленчуци и замразения грах и прехвърлете в тавичка.
За ронливия топинг смесете всички съставки и поръсете върху пилето със зеленчуците и соса.
Печете в предварително загряната фурна за около 30 мин. до зачервяване на топинга.
Пюрирайте или намачкайте преди сервиране, според способността на бебето да дъвче.
Порции: 5 бебешки порции или 1 бебешка и 2 за възрастни
Съхранение: до 24 чаша в хладилник
Източник: Tha baby healthy eating planer
Няма коментари:
Публикуване на коментар