събота, 12 февруари 2011 г.

Бебешки мус от извара с грозде и овесени бисквити















Състав:

50 гр. фина извара- безсолна и пълномаслена
около 100 гр. гроздови зърна от сладък сорт без семки
ванилови семена
1 с.л. фини овесени ядки или неутрална бебешка зърнена каша
половин добре узрял банан или малка шепа стафиди*

Приготвяне:

В блендер поставяме добре измитите гроздови зърна. Ако сорта позволява да се обелят е за предпочитане това да се направи. Смиламе гроздето и добавяме в блендера изварата, ванилията и овесените ядки. Смиламе до пълното хомогенизиране на сместа и до увеличаването на обема й- става много нежна и пухкава от вкарания в нея въздух. Ако има нужда добавете още мъничко овесени ядки, за да сгъстите или лъжица- две извара, за да олекотите муса.
*В случай, че гроздето не е от много сладките сортове може да добавите половин банан или мъничка шепа стафиди, предварително накиснати в топла вода,при добавянето на изварата и другите продукти, за да овкусите без да добавяте захар ли други подслаждащи. Ако гроздето е сладко не съветвам излишно да повишавате сладостта на муса, за да не привиквате детето си към твърде сладките храни.

Сервирайте върху натурални фини овесени бисквити, а ако детето не е уверено в дъвкането, поднесете с в чашка  с лъжичка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...