понеделник, 28 февруари 2011 г.

Булгур с цукини и козе сирене

Състав:

1 ч.ч. булгур
1 средно голяма тиквичка цукини
1/2 ч.ч. доматена пасата или по- гъст сос
1 скилидка чесън
2 с.л. рафинирана кокосова мазнина или друга растителна, по ваш избор (ако се спрете на кокосовата, обърнете специално внимание да е добре пречистена и да няма миризма на кокос)
червен пипер
копър
сол и пипер

Приготвяне:

Измийте добре тиквичката. Ако сте сигурни в произхода й и знаете, че е чиста и добре гледана, то оставете кората- тя съдържа много ценни хранителни вещества. Ако не- обелете тиквичката. Настържете я. В тенджерка поставете растителната мазнина с една лъжица вода, за да се избегне запържването, и задушете пресования чесън . След това добавете тиквичката и задушете и нея за около 2 минути, докато съвсем леко омекне. Добавете червения пипер, доматения сос и разбъркайте за минута. Прибавете булгура и залейте с гореща вода или бульон. Варете до готовност на булгура. Ако използвате сушен копър го добавете три- четири минути преди да оттеглите от котлона. Ако използвате пресен го добавете след сваряването на ястието. Посолете и подправете с пипер на вкус, ако използвате такива добавки и ястието не е предвидено за деца.
Козето сирене се натрошава на дребно и се поръсва обилно върху порцията преди сервиране.

Рецептата е авторска, както е модерно да се казва, а снимката е с воден знак от предишния ми блог- не е крадена ;-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...