неделя, 21 ноември 2010 г.
Бебешко Рататуй с паста
1 среден патладжан
2 малки тиквички- цукини или обикновени
2 с.л. зехтин
1 средна глава червен лук- обелен и нарязан на дребно
1 малка скилидка чесън
2 малки сладки червени чушки
400 гр. нарязани на дребно консервирани домати
прясно смлят черен пипер
мъничко розмарин
дребни фигурки паста за сервиране
Приготвяне:
Нарежете патладжана и тиквичките на дребни парчета. В тиган с дебело дъно загрейте леко зехтина, разреден с мъничко вода и в него задушете лука до омекване, добавете чесъна и патладжаните. Задушете до омекването им, като добавите още малко зехтин, ако е нужно.
Добавете червените чушки и тиквичките и гответе на ниска температура около 25 мин., след което добавете и доматите, пипера и розмарина. Покрийте тигана с капак и гответе още 20 минути, като разбърквате периодично.
След като ястието е готово, оставете да изстине и пасирайте, ако детето е още малко. Сварете макароните според инструкциите на пакета и смесете. За допълнително овкусяване може да се гарнира с настърган пармезан, чедър или обикновен кашкавал. пастата може да се замени с варени и намачкани картофи или ориз.
Може да прехвърлите готовата храна в контейнерчета за замразяване (за предпочитане в такива без бисфенол) и да замразите до два месеца, като преди употреба я загреете добре.
Порции- 6-8 бебешки порции
ПП. Тъй като патладжанът е тежка храна аз го изключвам от рецептата за бебе по- малко от година и половина. Не съм променяла останалите пропорции.
Ако имате био цукини то е добре да не белите кората им, която има много полезни в-ва и е ценна. Изм
иите добре и нарежете тиквичката заедно с нея.
Във всички рецепти, които приготвям, използвам био продукти до колкото успявам да ги намеря. Това важи особено силно за бебешките такива.
ПП2. Ако се направи в по- голямо количество спокойно може да бъде поднесено като вечеря за цялото семейство.
Източник: The baby healthy eating planner
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар