Състав:
25 гр. несолено масло
25 гр. брашно- пшенично или спелта
200 мл кърма/ адаптирано мляко/ обогатено с калции соево мляко/прясно мляко за по- големите деца
50 гр Чедър
100 гр. спанак- сварен и нарязан на ситно
съвсем малко щипка индийско орехче
200 гр. бяла риба, обезкостена и бе кожа
Приготване:
За да приготвите соса разтопете маслото и добавете брашното. Гответе около минута, като бъркате непрекъснато. Свалете от огъня и добавете малко вода (в оригиналната рецепта се използва млякото в този момент, но тъй като загряването на кърмата и адаптираното мляко не е препоръчително, заради унищожаването на ценни техни съставки, аз замених тази стъпка с вода, колкото да хомогенизира соса и да е достатъчна, за да "сваря" брашното, а едва когато е готов му добавям млякото, за да го разредя до правилната консистенция). След като добавите течността, върнете съда на огъня и бъркайте непрекъснато докато сосът се сгъсти и изглади. Охладете леко готовия сос и добавете към него нарязаните на ситно сирене Чедър, спанака и индийското орехче.
Поставете рибата в малък огнеупорен съд и покрийте с мляко или вода. Поширайте за около 5 минути докато е готова. Извадете рибата внимателно с решетъчна лъжица и сервирайте, гарнирана със соса.
Намачкайте леко с вилица или пюрирайте до гладко според уменията на бебето да дъвче.
Няма коментари:
Публикуване на коментар