сряда, 2 юни 2010 г.

Парфе с ягоди


Състав:

700 гр. кисело мляко- по възможност мек йогурт
300 мл. пълномаслена течна сметана
1/2 ч.ч. кафява захар
ягоди
1 пакетче желатин
кокосови стърготини
бисквити за основа- по желание

Приготвяне:

В миксер разбиваме течната сметана с няколко лъжици от захарта, която предварително сме смлели с блендер. Другата част от захарта разбъркваме в йогурта.
В отделен съд заливаме желатина с хладка вода и когато набъбне разтапяме на водна баня или в микровълновата. Не трябва да завира! Добавяме по малко от йогурта при него, за да се уеднакви температурата, след което смесваме внимателно двете смеси. На дъното на съда, предварително облепен с домакинско прозрачно фолио, поставяме нарязаните ягоди- ако имате желание и време може да ги желирате предварително- става по- красиво. Отгоре изсипваме половината млечна смес. В остатъка добавяме кокосови стърготини, размесваме и изсипваме и него. Подравняваме и нареждаме бисквити.
Така нареденото парфе се поставя да се стегне в хладилника за няколко часа. Ако бързте може да го сложите по средата на времето за кратко в камерата, за да ускорите процеса.
Преди сервиране обръщаме в подходяща чиния и аранжираме с листенца мента.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...