понеделник, 14 ноември 2011 г.

С година по- стара...

Днес е моя рожден ден. Година по- мъдра, година по- зряла/ опитна.....нееее.....Само година по- стара. Иска ми се да си пожелая само едно- здраве. Друго като че ли нямам в списъка си с желания. И докато в дамската ми чанта червилата и другите джунджурии отстъпват място на опаковките лекарства с непроизносими имена, а кремовете ми за лице стават все по- скъпи и във все по- златни тонове на опаковките, не пречи да си налагам нови житейски правила, едно от което е обещанието ми към мен самата, че вече ще се грижа и за себе си от време на време.  Напук на депресията и киселото ми настроение по случай годината в архива, напук на естествения ми порив да се пренебрегна в грижите за собственото ми парти и напук на това, че днес си счупих любимия обектив, все пак съм доволна от себе си- тази година не си направих най- претупаната и грозна торта (както направих миналата година и годината преди това и....сещате се, че списъка с години ще продължи дълго предполагам).

Няма да трупам още предисловия, а просто ще ви оставя с моята торта. Тя ще ви разкаже малко по- позитивно за мен и моя 28 годишен "опит", докато аз седя намусена в ъгъла, с празнична шапчица на главата.



Тортата си има своите малки недостатъци, но този път аз и не направих много, за да ги поправя. Харесвам я такава, каквато е- с амбиция да бъде съвършена, но с реално неизбежните малки дефекти.




Първият и последният етаж са пандишпови блатове с маслено- млечен крем в две вариации: горска ягода и портокал с лайм. Вторият етаж е шоколадови- брауни блатове с млечен крем с парченца хрупкав Lion вътре. 






За съжаление другите малки вкусни "бижута" от празника не можаха да се присъединят сега към тази публикация, както ми се искаше да бъде, но ще ги добавя възможно най- скоро, защото бяха перфектното допълнение към цялостната визия на тортата, а и бяха радушно посрещнати от семейството като вкус.

Прекрасна и успешна седмица от рожденичката на всички :-)

43 коментара:

  1. честит рожден ден
    бъди много лъчезарна и щастлива,нека нищо не засенчва небето над теб и семейството ти
    тортата е уникално красива,поздравления за майсторското изпълнение и за златните ръце
    желая ти успешна седмица

    ОтговорИзтриване
  2. ЧРД БУБЕ. Бъди много здрава. Както си го описала, си помислих че ставаш на 40 :) това за кремовете. Тортата е невероята, много красива. Поздрави и весел празник.

    ОтговорИзтриване
  3. Честит рожден ден, Бубе! Пожелавам ти преди всичко здраве и спокойствие, постигане на целите и вътрешна хармония! Всичко останало е суета.
    А годините ти са прекрасни, не се оправдавай...толкова прекрасни, колкото и тортата - рисунката е невероятно нежна и очарователна, много ми хареса идеята за преливането и в роклята.
    А разрезите ме оставиха безмълвна, уау!
    Поздравления и весел празник!
    Ще чакам с нетърпение останалите "бижута"!

    ОтговорИзтриване
  4. Бубе,
    Честит Рожден ден!
    Както се казва в едно стихотворение :
    "Дръзка, нахална и млада"!
    И мечтите ти една по една да стават реалност!
    А тортата е приказна!
    Поздрави и усмихнат празник!

    ОтговорИзтриване
  5. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
    Буболинче,пожелавам ти много здраве,
    за теб,за децата,за любимото момче и всичките ти близки!
    Бъди обичана,обичаща,бъди себе си,такава,каквато си,защото всичко прочетено за теб много ме радва-естествен човек,прекрасна майка и жена,която минава през живота забавлявайки се и затова всичко ти се получава перфектно!
    Тортичката е прелестна (със всичките и несъвършенства,които ние изобщо не забелязваме)
    Прегръщам те и ти пожелавам прекрасен и незабравим ден,изпълнен с много хубави емоции!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит рожден ден, Буба!
    Уникална идея и изпълнение,изключително елегантна и красива празнична торта!
    Покрай възхищението от прекрасната ти торта,
    няма да пропусна да ти пожелая здраве и много, много щастие!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит рожден ден, Бубче!
    С пожелание за здраве и много приятни, незабравими емоции!
    Тортата ти е прекрасна! Изключително елегантна и ... голяма :))
    А и вътрешността й е много апетитна. Поздравления за майсторството и хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  8. Честит Рожден Ден, желая ти много здраве!
    Тортата е много нежна и стилна-страхотна!
    Очаквам другите вкусни красоти, който си приготвила :))

    ОтговорИзтриване
  9. Честит рожден ден,мила!
    Пожелавам ти освен здравето и повече позитивно настроение,и да не приемаш намусена настъпването на твоя личен празник!Те годините се нижат неизбежно и да униваме,полза няма,по-добре да ги приемем и оползотворим маскимално добре!
    Пък и 28 години са ехееее-прекрасна възраст!
    А за тортата мога само да възкликна,че е типично твоя-закичена с нежно цвете,елегантна,финна,изтънчена,с богат вкус!Все едно си се обрисувала с нея!
    Перфектно си се справила,миличка!
    Изживей си щастливо празника и послещни следващия с много сбъднати мечти зад гърба си!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  10. Честит рожден ден и тук Бубе! Пожелах ти във ФБ, ама тук да ти кажа - Я да стваш от тоя ъгъл, да се усмихнеш и да се забавляваш. Не се полага на блондинка такова поведение :):):). Това е само Сатурнова дупка, така че дай ръчичка да те дръпна и излизай оттам. Далече си още от времето, когато една малка годинка трябва да те плаши толкова! Сигурна съм, че и на 48 ще си все така перфектна, елегантна и чудесна!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Честит Рожден Ден Бубе! Аз уж съм се зачитела из блога ти, ама така като го описа изведнъж реших, че леко съм се объркала и като отворя страницата За Мен, от там ще ми се усмихне едно мило бабе с прошарена коса. Ма не, не съм се объркала и вместо бабе от там продължава да си ме гледа някаква яка мацка с чайник. Мога да оправдая депресарското ти настроение само със свидната загуба на обектива, но не и архивирането на една година повече. За наше огромно щастие, все още не си на преклонна пенсионна възраст и ще можем още доста да се порадваме на творенията ти и чувството ти за хумор.
    От сърце ти желая заветното здраве, а покрай него и повече време за самата теб!

    ОтговорИзтриване
  12. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  13. Забравих да кажа, че тортата е супер, а при мен има нещо за теб.

    ОтговорИзтриване
  14. Честит Рожден Ден!!! По-скоро да излизаш от сатурновата дупка :) Не е приятна тази работа с остаряването, но.... и не го мисли обектива... повод да си купиш по-добър :)
    Пожелавам ти здраве :)

    ОтговорИзтриване
  15. Бубе, честит рожден ден! Първо, да си здрава, после да си обичана и щастлива и да имаш цялото време за себе си, което можеш да си пожелаеш... а да, и нов обектив :)
    Не се кахъри за кремовете за лице - и по-скъпи ще стават (това от личен опит ;)).
    А тортата ти е прекрасна и много ти отива ефектна и нежна :)
    Сърдачни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. Е, мина вече, може да излизаш от дупката:-)
    И нека това излизане я запълни завинаги!
    Пожелавам ти всичко на-хубаво от сърце, като започнем от здравето, минем през МНОГО и свършим с близките и времето изкарано с тях- нека хубавите дни не свършват!
    Честит рожден ден, Бубе!
    А тортата- феноменална е! Дори само заради идеята за визията и, можеш да се прегърнеш от мен!
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  17. Бубе, желая ти много здраве, усмивки и красота! Желая ти да си все така позитивна, креативна, забавна и мила!Много прегръдки от мен и излизай бързо от ъгъла, искаме те в центъра на купона:)

    ОтговорИзтриване
  18. Бубе, честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие, късмет, много обич от всички най-билзки на сърцето ти хора! Нека се изпълнява всичко, които си намислила! Нека минаваш с лекота през всичко, което ти предстои!:-)))
    Тортата ти е уникална! Толкова нежна, фина, елегантна, като самата теб!
    Прекрасен празник и много усмивки и весело настроение!:-)))
    Топла прегръдка и много целувки от мен!:-))

    ОтговорИзтриване
  19. Буба, тук става от ден на ден все по-прекрасно! Удоволствие е да се отбивам тук(макар и да не оставям следи :). Бъди все така креатива! Тортата е много красива!

    ОтговорИзтриване
  20. @miriams28 miriams28, благодаря ти! Пожеланията ти са прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  21. @Daniela Dineva Дани, аз съм болезнено суетна и мисълта за 30-те, които чукат зад ъгъла е потресаЮща за мен. От там предполагам идва и лошото ми настроение, а кремовете наистина вървят пропорционално с ЕГН-то като цена да им се невиди :-)

    ОтговорИзтриване
  22. @Мариета Благодаря ти за хубавите думи, Мариета! Суета, суета...колко да е суета :-) Така е обаче, права си- опаковката не е най- важното нещо, но пуста женска душичка и това я терзае.
    Благодаря ти и за комплиментите за тортата- много ме трогват от прекрасна домакина и талант като теб!

    ОтговорИзтриване
  23. @Dani Благодаря ти! Много свежо пожелание- хареса ми :-)

    ОтговорИзтриване
  24. @КАТЕРИНА Кейт, ненадмината си в колорита и романтичната си осанка, както винаги! Пожеланията ти са толкова мили и затрогващи, благодаря ти!
    Тортата- за нея също благодаря за позитивните думи. Кусури има, виждат се с просто око, но този път аз наистина си ги харесвам и не ги поправях.....ей така, като символ на следите от живота :-)

    ОтговорИзтриване
  25. @di_ani Ди, не мога да опиша колко поласкана се почувствах от коментара ти! Благодаря от сърце, даваш ми нови сили за творчески опити. Благодаря и за пожеланията!

    ОтговорИзтриване
  26. @fedora Благодаря ти за вниманието и милите думи. Тортата реално е една от най- малките, които съм правила, но пък с трите си етажа отне повече време от далеч по- големи нейни посестрими...

    ОтговорИзтриване
  27. @Mарияна Благодаря ти! Толкова мило! Дано скоро остане време и за няколко други неща, които ми се иска да споделя с вас.

    ОтговорИзтриване
  28. @Еликсир Елексирче, ти винаги знаеш какво и кога да кажеш! За мен беше истинско удоволствие да прочета думите ти- благодаря ти за това! Благодаря и за пожелания и за комплиментите за тортата! Прекрасна и усмихната седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  29. @Таня (Tatitt) Просто те обожавам с енергията, която разпръскваш така щедро около себе си! Ставам и идвам при теб да се веселим :-)

    ОтговорИзтриване
  30. Със закъснение, но с най-добри пожелания ти честитя празника!!!
    Тортата е много елегантна! А, разрезите ме карат да мечтая ;)

    ОтговорИзтриване
  31. @Lulu Лулу, викаш като на дърто парче зазвучах убедително....Ми то казват хората по душа е важно как се чувстваш, пък аз в онзи ден подчертано намирах бръчки и увиснали бузи по образа в огледалото, но явно е от завихрянето в дупката сатурнова.
    Благодаря ти за освежаващите слова, разсмя ме от сърце :-) Обектива е друга тема- там все още страдам и съм сърдита на света за неговата загуба, а най- гадното е, че сама си го съборих и няма и кой да отнесе гнева вселенски...

    Благодаря ти за предадената щафета! Аз вече изпълних условията й, но ми стана много да получа тази наградка и от теб!

    ОтговорИзтриване
  32. @Еoc Благодаря ти! Ще напускам аз това леговище депресарско уж. Обектива...ми той си беше чисто новичък, та ми е много криво, но съдба....Хората казват, че беля за пари не е беля, така че на тази нотка ще се облегна за опора.

    ОтговорИзтриване
  33. @Mira Ти като една престара достолепна дама викаш от личен опит и по- зле става с кремовете :-)
    Благодаря ти за пожеланията- ще ми се да се възползвам от тях и да се сбъднат! Радвам се, че и тортата ти е допаднала- винаги ценя високо мнението ти!

    ОтговорИзтриване
  34. @Мъх , много, ама много много ми стопли душата! Благодаря ти!!!!
    Прекрасен остатък от седмицата ти пожелавам и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  35. @Daeneris Благодаря ти! Прекрасни пожелания, как бих могла да остана в ъгъла с толкова позитивни хора около себе си наистина :-)

    ОтговорИзтриване
  36. @Moni Благодаря ти, Мони! Вниманието, позитивната енергия и приятелския заряд, който винаги имаш, и този път ме накараха да се усмихна и да се почувствам добре. Много, много мили думи, желая същото и на теб самата!

    ОтговорИзтриване
  37. @Ивейн Комплиментите от теб са радост и музика за моите очи/уши :-) Благодаря ти и дано и за напред успявам да ти карам да се отбиваш често :-)

    ОтговорИзтриване
  38. @ellyganova Благодаря ти, Ели! закъснелите поздрави правят празника по дълъг, така че аз винаги съм им се радвала искрено :-) Трогната съм, че тортата ти е харесала отвътре и отвън еднакво :-)

    ОтговорИзтриване
  39. Честит рожден ден със закъснение!
    Приготвила си много красива, изискана торта!И много вкусна!
    Пожелавам ти много обич от близките ти и лъчезарната усмивка да не слиза от лицето ти!

    ОтговорИзтриване
  40. @Bety Бети, много си мила, благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  41. @червено вино Червено вино, много благодаря за комплимента! Наистина бе вкусна подлата му торта ;-)

    ОтговорИзтриване
  42. Тортата изглежда прекрасно и отвън и отвътре! Със сигурност е вкусна и не е тежка. Незнам за какви недостатъци говориш, но аз не виждам никакви :) Тортата е повече от перфектна и с блестящо идейно изпълнение!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...