събота, 21 януари 2012 г.

Онези стари удобни обувки...

Всяка жена има в гардероба си поне няколко чифта обувки, които нагло предпочита пред другите 100.....и малко чифта, защото колкото и да са божествени онези, които купи миналия месец, или пък другите, за които спестява цяла вечност и изхаби молбите си към всевишния отговорник за женските малки мечти да не се намери някоя гад, която да ги купи преди нея, то просто онези стари обувки са толкова удобни, а днес предстои натоварен ден.
В категорията обувки с ток моите фаворити, купени преди векове от едно пътуване до Гърция, когато все още там бе най- близката Zara (ах, колко е романтично да имаш баба на разположение за звероукротител и мъж, луд колкото и ти самата, който да иска да пиете кафе и да хапнете набързо в Goodies в мола.....в Гърция) вече служат дълго на каузата и са били с мен в добри и лоши моменти. Но вярната служба се отплаща зле и те започнаха да изглеждат все по- кофти. Е, вярно е, че ще се наложи да си търся друг любимец, но пък сърце не ми даваше да захвърля старите приятели, а и ми беше ден за нещо творческо, така че отделих час, в който си направих стари- нови 'фръцнати' обувки за идното лято. А и който е виждал цените на обувките с малко "блясък в токовете" знае колко добре се е отразило това едночасово приятно занимание и на портфейла ми, което отваря врати за други по- добри покупки...като нови удобни обувки с токове :-)

Ето така изглеждаха те преди да започне пълната им промяна


На първо място имаха нужда от малко най- общо обгрижване след престоя из архивните летни шкафове, а след това започна наистина забавната част.

Най- сетне имах шанс да използвам неотваряния си все още "поялник" за камъни- супер е, става бързо, но е още нещо на което мога да си докарам с лекота изгаряне трета степен....Това приспособление трябва да се продава след съгласие на родител, с подпис, че си над 18 и ръцете не са ти  в......джобовете. Аз нямаше да мога да го купя поради последната клауза.

Така, малко време за запознаване с на вид проста машинка и започваме. Отбелязвам предварително, че моите камъни са с фабрично поставено лепило на гърба си и предвидени за текстил и други инкрустации, но не по- лош ефект може да се постигне и с обикновени камъни и силно лепило, подходящо за кожа/текстил или каквато материя ще използвате за залепване. Моите обувки са изцяло от сатениран плат.

Винаги съм искала едни от онези прелъстителни секси обувки с ток и дълга декоративна лента на тока, стигаща чак до върха на петата, за това реших, че сега е момента да си направя едни.

И от това


Се получи това


Та даа! Секси, а? :-)
 
За предната част на обувката избрах дантела в черно, която набрах и залепих с топло лепило на място. Предполагам, че ще е ад за почистване, но пък изглежда много романтично и придаде на иначе съвсем изчистената от акценти обувка малко по- "дизайнерски" вид.


Само час игра и вече си имам романтични "нови" обувки за малката черна рокля. Е, те носят белезите на опита си, но пък са с ново кожухче и сега си обичам дори повече от преди.

ПП. Простете вида на крайниците ми- някак не са особено фотогенични в близък план, но пък позираха с желание за целите на каузата.

И тъй като апетита идва с яденето скоро ще има още нещичко към позабравената ми творческа колекция, но не и преди да компенсирам днешната липса на храна с нещо вкусно и най- вече здравословно, което отдавна бях обещала да споделя!

38 коментара:

  1. Разкошотия! Много оригинална идея и страхотно изпълнение! Чак започнах да съжалявам, че няма подобни обувки! Просто изключително закачливи!
    П.П. Всичко на показано на снимките е много фотогенично :) Усмихната вечер и да изведете на разходка новите обувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, благодаря ти! Виж сега как фино ме ласкаеш ;-) Сигурна съм, че имаш подходяща жертва за реновиране- само си заплюй и действай.

      Изтриване
  2. И преди и след много ми харесват! Много са секси! Идеята ти е много интересна и сполучлива - резултата е разкош! Много забавен пост, благодаря ти! Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ти благодаря, Candy! Много положителен коментар!

      Изтриване
  3. Намирам идеята за чудесна! Съживяване , обновяване и освежаване на нещо старо, което много обичаме! Чудесен резултат са обувките! Драстично променени и много , много , много хубави! Комплимент! Желая ти незабравима съботна вечер! Сърдечни поздрави!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албена, много се радвам, че и ти намираш идеята за добра! Много мило ми стана от топлите ти думи- благодаря ти!
      Спорна и щастлива седмица!

      Изтриване
  4. О, красота!
    Преди- елегантни, сега секси-елегантни, даже бих казала екстравагантни!
    Много ми хареса!
    Прегръдки*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кейт, с присъщия ти фин романтизъм всеки път пълниш сърцето ми!

      Изтриване
  5. Бубе, страхотни са! Хем елегантни, хем секси и ти стоят чудесно! Разбирам защо са ти сред любимите :) Да си ги разхождаш със здрави още дълги години :).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, ако във вестниците пишат за опасност от самолетни катастрофи с нейчии нос в облаците, да знаеш, че ще те натопя за съучастник!

      Изтриване
  6. У-ни-ка-лно!
    Поздравления и може да те копирам, или поне нещо подобно, страхотно изглежда

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да мотивирам подобни мерки към чуждите обувки, така че копирай и надграждай на воля! А ако и споделиш резултата после ще е още по- хубаво за мен!

      Изтриване
  7. Много си изобретателна и то по един доста заразяващ начин :-)Моето с боядисването се превърна в мини истерия да преобразявам на пръв поглед всякакви ненужни и непривлекателни неща и просто не мога да спра...А сега и тези малки, сладки обувчета... поне ще се науча да не изхвърлям вещи и предмети, които съм оставила да тънат в забвение :-)
    Хубава неделя, Буба!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дени, признавам се за виновна с боядисващата мания- у нас почти не остана нещо в оригиналния си цвят...Ужасно е просто, но е неизлечимо, съжалявам!

      Плюшкинските истории никога не са ми били по вкуса, но някак в последните години, явно покрай одъртяването, намирам все повече чар в реновираните стари неща, fj колкото в простото купуване на нещо си ново....Дъртоза, какво да се прави :-)

      Изтриване
  8. Бубе, страшна си, и в двата варианта обувките са страхотни, но друго си е блясък и дантели!
    Пожелавам ти незабравима вечер с тях!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мариянка! Човек никога не може да прекали с камъни и дантела, нали ;-)

      Изтриване
  9. О, Бубс ...пак разкошотия при теб...Чудя се сега на тези ТанТелни сандалети каква роклА си избрала :))) Идват ми все идни мисли в главата, дето не са за блог пространството...будуарни някак си в дантела и червено червило :))) хубав ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, ти не напразно имаш толкова деца, лейди! С тези дантелено- будоарни мисли :-) Но си права де....водят леко натам нещата тези патъчки ;-)

      Изтриване
  10. Бубе,тук е винаги гарантирано,че ще си прекарам приятно!Харесва ми изказът ти,и речника-пикантен и находчив!
    Мноооого са ти шик сандалите и преди,и след ренесанса!Преди са били много стилни,а сега са много секси закачливи и кокетни!
    Подсети ме с тези камъчета ,че навремето,преди няколко десетилетия :),имах чорапогащник с нишка от камъчета точно през средата на крака отзад,от горе до долу.Познай зад гърба ми какви коментари падаха от мъжката част.
    Но тогава и аз като теб ходех на ток.Сега подобни на твоите висини няма начин да са ми удобни,пък ако ще да са с пух отвътре.
    Да си ги носиш със здраве,още много да им се радвш,а украсата няма да остане неоценена в това съм сигурна!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ау, каква си ти само прелъстителка! Това с чорапа е страхотно секси и не ми трябва много да се сетя какви мисли е пробуждало. Не знам защо така си зачеркнала токовете в списъка си, но от време на време трябва да се покатерваме на тях, за да не губим женското си Аз сред домакинско- майчинските ангажименти.
      Благодаря ти за прекрасните мили думи отново, Роси! Винаги ме трогваш с топлотата си!

      Изтриване
  11. Бубе ,поздравления!
    Как си се досетила само -чипиците са станали още по-стройни и изящни...
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Живе! Ми как....то човек като не може да седи на едно място все с разни глупости си намира занимания :-) Понякога сполучливо, понякога не.

      Изтриване
  12. Прекрасна идея и перфектно изпълнение! Супер!

    ОтговорИзтриване
  13. Бубето/Кандиларов22 януари 2012 г. в 19:09

    Малииии,как благородно ти завидях!Хихи,обаче тези сладурски обущета съм ти ги виждала веднъж в комбинация с черно рокле и джувка на главата и беше уникална комбинация!Но ти и в анцуг си супер де:))(та си представям сега с какво би ги комбинирала)Страшна хрумка!Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бубенце, ти си ми свидетел значи на привързаността към тези пантофки. След като дори и при теб съм ходила с тях, то съвсем правилно и в добро и в лошо са били с мен. Обаче ме шокира и как си ги запомнила- страхотна си!

      Целувки от всички нас за нашата Буба!

      Изтриване
  14. Аз какво да кажа?- харесва ми новия имидж на любимите ти обувки;-)
    С кеф да си ги носиш още поне година- после пак нови дрешки за тях:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. Мъхче, радвам се, че са ти допаднали! Дано да се държат геройски още известно време старите кучета, пък после вече ще се пенсионират геройски :-)

    Спорна и хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  16. Ехаа, Бубе, страхотни са!
    Страшно си падам по дантелата. Какъв е поялникът ти и как го ползваш за камъните?
    Хихи, и аз имам желание да си докарам изгаряне. С пистолета за силикон не успях ;))
    Поздрави и пожелания за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, много ти благодаря! :-) Не ми се иска да си докараваш тежки телесни повреди, но пък красотата боли....така че хващай поялника и действай. Моят е такъв http://www.crystalmystique.eu/images/Crystal-Crafter-applicator.jpg - аз съм доволна. Елементарен, но достатъчно ефикасен.

      Успех и чакам твоите творби!

      Изтриване
  17. Разкошни са,заповядай за две наградки пре мен. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Маги!
      Наградите ти ме трогнаха много- ти си прекрасно блог-арче (т.е. блог- другарче)!

      Изтриване
  18. Страхотна идея и резултата е чудесен!Има да отговаряш на въпроси откъде точно ги имаш ....

    Хубава събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Бети! Радвам се, че са допаднали на артистичната ти душа :-)

      Изтриване
  19. Виновна съм, знам, отдавна не съм идвала при теб, миличка, но тази година всичко следва със закъснение. Лека-полека ще си наваксам и при теб.
    Страхотно е предложението ти! Ако можех и аз да правя такива чудеса.... Искрено ти се възхищавам!
    При мен в блогчето имам награда, която искам да споделя с теб. Очаквам те, Бубе!:-))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мони, на първо място- радвам се, че си се отбила отново! Виновна не си, всеки си има периоди в живота, когато за жалост приятните занимания в интернет не са на дневен ред. Надявам се по- често да имаш желание и време да пишеш и да ни радваш с присъствието си в твоето кътче, а отбиването ти тук ще е допълнителен бонус ;-)
      Сега нека изразя огромната си благодарност за споделената наградка- признателна съм от все сърце за приятелския жест на внимание!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...