четвъртък, 1 август 2013 г.

Просто ей така....

Дори няма да поглеждам датата на последната си публикация. Ще затворя очи и ще си представя, че не минават все повече месеци между малките прозорци, които намирам за моето виртуално място и ще си позволя да пусна може би една от най- различните си като съдържание публикации просто за да кажа, че липсата ми не означава постепенно оттегляне от блога и превес на ежедневните грижи над зареждащите мигове, нито пък че не ми липсват страшно много всички онези мои любими места и хора, които споделят толкова много от иначе самотния ми в ежедневието свят на творческа и кулинарна лудост. За това си позволявам и леката маневра в основната насока на блога си, просто ей така.....,за да си дам шанс за повече свобода в темите и да си напомня онова приятно усещане на тъмнината и тишината на къщата и тихото потракване на клавишите под пръстите си, потънала в микросферата на моя вътрешен свят и неготово запазено пространство- блогът.

Имам купища неща- кулинарни, празнични, творчески, които очакват своите пет минути слава, но както вече казах този път няма да е нито едно от тях.... Ще бъде нещо, което отдавна отлагам да включа в блога и което застъпва силно суетната ми страна, а в нея, повярвайте ми, се крие чудовище, чудовище, което не само готви и декорира торти, не само играе с децата си, води битка с неврологичната диагноза на малкото си момиче, лепи тапети и пребоядисва хладилници, стени и шкафове, но и което не може да мине покрай огледална повърхност без да си провери прическата и е готово на всякакви крайности, за да изглежда добре. Мда, дълбоко в мен има част, която е силно повърхностна, признавам си, но както винаги съм твърдяла- все някой трябва да поеме отговорността да поддържа клишетата живи, а има ли по- голямо клише от жената, която лекува всяка депресия с шоколад и пазаруване и винаги ползва шампоан с най- малко 345 витамина и маска с поне тройно по- голяма доза безценни елексира и екстракта. От Клеопатра до днес - кое момиче би отказало вана от магарешко мляко и красива бяла рокля?!

И сега по същество към една от темите в новия аспект на блога.....

Обувките. Това е тихата лудост на повечето жени. Нещо като нормата за женственост, ако имаше наръчник 'Как да познаем, че сме от женски пол' и там бяха заложени средни стойности на общите поведенчески изяви на дамите. Аз не бих казала, че имам този проблем. В момента имам точно толкова обувки, колкото са ми били нужни.....през живота ми. Това, че обувките на децата седят в кошове в коридора не значи, че моите обувки са твърде много, значи че техните са по- удобни за тях самите по този начин....мисля. Каквото и да е, алибито ми е желязно и дори просълзяващо майчинско с тази мисъл за удобството на рожбите ми, така че кой може да докаже противното!

Колкото и обувки да имам обаче, а те вече казах не са твърде много по моя преценка, в последните години само един вид са тези, които неизменно са първият ми избор и това са гумените балеринки. Човекът, който се е сетил, че може да направи красиви обувки от гума е гении, защото за мен по- лесна за поддръжка, удобна и функционална обувка не би могло да има. Под последните твърдения може би бих могла да намеря и поне половин дузина баби- градинарки, които да се подпишат, но техните нямат камъчета, така че не правете паралел между галошите на баба и моите фаворитки, моля, а се поучете от мъдростта на поколенията- гумените обувки са като малката черна рокля- евъргрийн!
Вече трета година съм пристрастена към тях и се надявам никога да не спрат да ги произвеждат, защото планирам да съм бабата с гумените галоши на Новото време.

Повод за последната ми висока доза щастие в кутия донесе моята майка, която прекрасно се е сетила, че принципът на Мечо Пух е абсолютно приложим за моята връзка с гумените обувки, а когато тези обувки са Ted Baker, то няма как човек да сбърка. Три цвята еднакви обувки? Обичам те, мамо!


Ted Baker е може би един от моите абсолютни фаворити за този тип обувки и чанти, защото съумява да направи огромно разнообразие от цветове, нежни форми и малки детайли, които да направят от обикновената гумена обувка едно цяло изживяване, носещо комфорт и стил, като същевременно запазва цените на ниво "масова употреба", особено когато се намерят със сезонно намаление. Тези балеринки не правят изключение. Дизайнерски обувки на човешки цени- прекрасно!
Да, тези обувки могат да бъдат намерени при намаления на цени не по- различни от тези на китайските производни, заливащи нашите магазини със силно завишени цени и занижени качествени характеристики.


Сами може да се убедите в количеството на детайлите по всяка една обувка- цветния принт на стелката, панделките с гравирани с инициали метални пирамиди, металната табелка на петата. При това всеки един от тези детайли е много устойчив и при вече едномесечната засилена употреба на обувките цветът на стелките не се е променил или изтрил ни най- малко, което за мен беше изненадващо.И за да бъде още по- прекрасно, там от където идват тези обувки има и чанти. И то какви чанти- същите удобни, гумени чанти, които прекрасно допълват комфорта и красотата на обувките и които дават същата свобода да бъдат притежавани без големите цифри на етикетите, но със страхотния ефект и издръжливост. Тази година чантите са със стъпка нагоре по отношение на качеството си, защото материалът им е много по- мек и гъвкав и не се деформира трайно когато чантата седи прибрана в гардероба по- дълго време, което беше сериозен минус на предходните. Ted Baker получават допълнителни точки за подобряване на продуктите си, при това без това да се отразява на цените им.И тъй като вече отбелязах склонността на фирмата към детайли, тук панделката на Шаро е само един от тях. Защото освен, че Шаро е конте, той си има и друга страна.....


....задна страна! ;-)

Не е ли прекрасен!

Целта на новата графа в блога ми е от една страна да поднесе интересни за по- широк кръг от хора теми и да разнообрази съдържанието му, а от друга да споделя моя опит от различни продукти и практики и да спестя разочарованието и излишните разходи на някого- като цяло в България са много малко местата, които можеш да намериш със споделено лично мнение и опит, освен засиленото ровене из форумите, но там нивото на анонимност е доста по- голямо и мотивите за различните мнения не винаги са доброжелателни и реални. Споделеното по никакъв начин не е и няма да бъде рекламно мотивирано и ще бъде само моето лично мнение, което не ангажира никого и цели само споделяне на лични впечатления.

Не мога да си обещая, че това ще ми даде възможност за по- чести публикации, но винаги ми остава надеждата.....А през останалото време ще продължа да готвя, декорирам и да правя всичко останало, което правих и до сега и да го споделям тук винаги, когато намеря време. И понеже напоследък само дадените обещания ме принуждават да намеря време за извън- семейните си и работни ангажименти, то нека ви обещая вече доста позакъснелия разказ за именния ден на голямата госпожица и една рецепта за лесни и ефектни сладки към него....но това- следващия път :-)

6 коментара:

 1. Много ми харесва новата графа в блога. А пък толкова не се бях забавлявала отдавна! Честно казано липсват ми публикациите, за каквото и да пишеш, все ми е готино като го чета! Невероятна си, Бубе! А обувките са уникални и чантата също! Прегръдки от мен и прекрасен август!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Колко само си мила и сладка, нали съзнаваш?! Рядко срещано добър подбор на име си направила за себе си :-)
   Благодаря ти за тоновете позитивна енергия, които си ми подари с коментара си!!!! Спорен, творчески и слънчев в душата ти ден ти пожелавам :-)

   Изтриване
 2. Бубе, няма как такава симпатична дама като теб, да не допълни съвършенството с чепици и торбета;)
  Харесвам новата ти графа и с радост ще разширя кръгозора си в тази посока. Така че, очаквам продължението и. А също и материал от тържеството на адашката на моята голяма госпожица;)Хубав петък!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. О, само колко съм разсеяна- честит празник на адашката ни с ужасяващо закъснение! Да си носи името с присъщата за тези млади дами самочувствие и финес и да й орисва само правдиви и щастливи пътеки в живота.
   Радвам се, че различната концепция се е харесала- тя няма да бъде преобладаваща, но малко сол в общото никога не е лошо за общо освежаване казват уж, пък да видим :-)

   Изтриване
 3. Че защо да е сол, Бубе... Даже си е доста сладко допълнение. ;) И аз ще следя с удоволствие, а с голямо нетърпние чакам да видя как сте отбелязали празника. Честито да й е името - да е много здраво и щастливо дете!
  И аз нямам особено много време в момента, но се надявам да успея да те чета, защото твоето е истинско блаженство за страстта ми към писането! ;)
  Сърдечни поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Гери! За пожеланието и за комплимента, макар моето писане с времето да става все по- рядко и по- кратко :-)
   Сега с идването на зимата ще имаме все повече време пред мониторите и тогава ще си наваксаме и на четене и на писане, надявам се :-)

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...