вторник, 9 ноември 2010 г.

Голямото момиче на мама

  Моята вече голяма дъщеря навърши 5 преди няколко седмици. Този мъничък юбилей мотивира желанието ми да направя едно по- различно от стандартните празненства. Вече повечето, ако не и всички, сме се уморили от вкараното в калъп празнуване в поредния детски клуб, с поредните масово- произведени шапчици, чинийки и покривчици. Поне аз съм и не можех да си представя така този важен ден. За това запретнах ръкави и влагайки целия си наличен перфекционизъм и въображение посветих едни месец на подготовката на Деня. Ето какво се получи накрая в няколко картинки....


Тема на празненството бе Балет, тъй като малката госпожица е една истински талантлива и безкрайно отдадена на тренировките балерина. Логично всичко трябваше да бъде подбрано в нежни цветове, леки вкусове и подходящи за малките балерини занимания. 




Разбира се, всяка балерина има нужда от магическа балетна сила, за да изпълнява трудните танци с лекота. За това бяха задължителни 














И още много други подобаващи сладкиши и не само...


А за да не е изцяло розово и бяло се появи и зеления акцент:



Спаначено руло





Разбира се, като на всеки един рожден ден най- важно място в сърцата и очите на малки и големи  заема тортата. В този случай ми беше наистина трудно да реша каква точно да бъде тя- исках да е нежна, да е в синхрон с цялостната тематика на партито, но да не бъде сладникава, претрупана в розово и панделки купчина блатове и крем, каквато лесно човек може да се подведе да сътвори в желанието си за красота в балетен тон :-) След множество отхвърлени рисунки и идеи, ето какво се получи....



И разрез отгоре....

Тортата бе цяло предизвикателство за сглобяване и поддържане поради голямата си височина и малкия си диаметър, но устоя геройски на тежестта на захарното покритие и на престоя на главната маса. Пълнежът й е от ягодов крем с маскарпоне и пресни ягоди и шоколадов мус. Декорирана е с туту,  като тези, които изработих за гостите и с тиара за акцент. Захарните балетни пантофки бяха много високо оценени от рожденичката и гостите й, а към момента служат за балетни пантофки на една от куклите й- истински съм впечатлена от издръжливостта им. 

За довиждане и благодарност, че посетиха нашето парти, гостите получиха тематично подбрани дребни подаръчета


Като заключение мога да кажа, че макар да бе изключително много труд и да отне много от и без това безсънните ми нощи, цялостната подготовка и всички малки розово- бели, тюлено- сатенени детайли ми доставиха огромно удоволствие и съм нетърпелива за следващия повод, когато ще мога да започна друг такъв проект.
А най- ценната награда за всичко в края на деня бе усмивката на дъщеря ми....





5 коментара:

  1. Уникално нещо си сътворила! Възхитена съм от всяка една подробност - шоколадовите лъжички, ментовите сладки, подаръчета и, разбира се, тортата. Толкова измислено, красиво и ефирно е всичко, че наистина нямам думи. Поздравявам те и ще открадвам идеи за в бъдеще, да знаеш. :)
    Много щастие и късмет на малката рожденичка! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Безкрайно и сърдечно благодаря за комплиментите и пожеланията към малката балерина!
    Зе идеи- дано успявам да предложа интересни за кражба ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятни неща!!! Браво!
    Аз като любител на ментово-шоколадовите удоволствия, веднага бях привлечена от зелените изкушения, но линка към рецептата не работи. Ще се радвам много, ако я споделиш с мен.
    И пак поздравления за приказните неща, които правиш!
    Бубу
    http://bybyskingdom.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Бубу! Благодаря ти за позитивния коментара и за гостуването ти при мен.
    Съжалявам, че някои от линковете не работят- след сливането на стария и този блог все още имам да доизглаждам някои неща по статиите. Оправих линка и се надявам рецептата да ти хареса :-)
    ПП. Имаш чудесен блог и с радост ставам твоя последователка!

    ОтговорИзтриване
  5. Много благодаря за рецептата и за милите думи за моя бебе-блог !
    Сигурна съм, че ще ми хареса, това ми е любима комбинация!:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...