Тази неделя на закуска ни събра аромата на сладка млечна баница, точно като тази на мама, но с поне кило захар по- малко ;-)
Млечна баница с юфка
Състав:
1 опаковка домашна юфка (не тази, която прилича на макарони!)
4 яйца
1/2 ч.ч. кафява захар демерара
1 л. прясно мляко
ванилови зърна
4 малки бучици масло
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В тавичка изсипете юфката и поставете маслото отгоре, нарязано на кубченца. Загрейте фурната до 200 С и поставете тавата с юфката, за да се запече леко- разбъркайте веднъж- два пъти леко.
В дълбока купа разбийте с тел яйцата, прибавете захарта, ванилията и накрая прясното мляко. Залейте юфката, разбъркайте леко и върнете обратно във фурната. Печете до зачервяване на повърхността и стягане на баницата.
Извадете от печката и оставете леко да се охлади, след което я поръсете щедро с пудра захар.
Сервирайте още топла.
ПП. Ако не разполагате с домашна юфка, може да направите баницата с обикновени тънки кори, като ги накъсате леко и ги запечете малко по- дълго (до леко зачервяване) преди да ги залеете с млечната смес.
Не би могло да има нещо по- лесно и бързо за закуска от това. Отново в графата "Любими на мама" :-)
Бубе,страхотна баница!Толкова хубаво си обяснила чувството от детството си,че ме върна назад във времето!В моят случай това е едно от малкотонеща,които приготвяше татко,само че слагаше и сирене!Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТози сладкиш със сигурност ще ми хареса - опитвала съм такъв , но все още не съм правила:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Много я обичаме тази баница у нас и много често я правя (господи прости ми - даже и в микровълновата, когато народът вече примира за десерт, а такъв няма!!)- а твоята млечна баничка изглежда просто приказна - мммммм :)!!!
ОтговорИзтриванеОх, и така се отплеснах по баницата :), че забравих да те поздравя за фантастичната снимка!!!
ОтговорИзтриванеКате, много ми е мило и приятно, когато виждам хора, споделящи мили детски спомени. Интересен подход е имал баща ти към тази баница- имам спомен за нещо такова ядено у приятелка от детско- юношеските ми години. Ще си направя опит следващия път. Благодаря за хубавата идея!!!
ОтговорИзтриванеПрекрасна и творческа седмица!
Аелис, направо не мога да повярвам, че все още не си приложила магията си над тази десерто- закуска. Сигурна съм какъв ще бъде резултата ти обаче! :-)
Хаха, Мина, как да не ти прости Господ- на такава кулинарна изкусителка като теб, хайде ще го мине аванта микровелето. Ох, разсмя ме от сърце с това възклицание!
И да благодаря за винаги толкова милите ти думи- музика за моите уши и очи най- вече :-)
А за снимката това е вече даже супер бонус към доброто старо его! Нека ти изпратя една голяма виртуална прегръдка, подбудена от най- чисти дружески мотиви!
Тази млечна баница е върховна! Изглежда неустоимо! Бубе, приемаш ли гости в неделя сутрин?
ОтговорИзтриванеБуба, здравей! Много се радвам, че открих чудесния ти блог:) рецептите, снимките, историите...всичко е страхотно! Специални поздрави:)
ОтговорИзтриванеДани, заповядай ми! Аз с най- голяма радост ще приготвя още една такава, ти само ела :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за хубавите думи, баницата ми е вече една изчервена баница с навит свенливо на пръста си кичур....юфка!
Daeneris, огромно благодаря за прекрасните ти комплименти! За мен е чест и удоволствие да си тук и се надявам да те "виждам" често- твоят блог отдавна е в моя списък на прекрасни кътчета, които правят деня ми по- красив. Още преди година и малко ме порази със снимките си, а от скоро съм и фен на кулинарните ти идеи. Поздравления за огромния ти талант!
Незнам за баницата, но аз съм изчервена до корена на косата си:) благодаря ти за хубавите думи, Бубе, ти направи деня ми:)
ОтговорИзтриване