събота, 5 февруари 2011 г.

Toffee браунис с дулче де лече

Състав:

350 гр. черен шоколад (поне 60% какао)
250 гр. безсолно масло,нарязано на парченца
3 големи яйца
250 гр. тъмна захар мусковадо
85 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
200 гр. дулче де лече

Приготвяне:

Загрейте фурната 160С (140С с вентилатор). Намаслете или облепете с пергаментова хартия плитка квадратна тава от 23 см.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълновата, като разбърквате на малки интервали, за да не се пресече. Смесете добре разтопените съставки и оставете да се охлади леко.
През това време разбийте яйцата до бяло, добавете захарта и бъркайте докато сместа се сгъсти и стане лъскава. Внимателно, с дървена лъжица или шпатула, добавете шоколадовата смес, след това пресейте вътре брашното и бакпулвера. Разбъркайте внимателно до гладка и хомогенна смес.
Изсипете в подготвения съд половината от сместа, след това на равни разстояния едно от друго поставете по лъжичка от дулче де лечето, като леко размесите, за да стане мраморен ефект. След това изсипете останалата брауни смес и отново поставете отгоре по малко от дулче де лечето, като с нож мраморирайте.  Печете около 30-35 мин. или докато е готово. Проверете с дървено шишче, като боцнете в средата- по него трябва да останат малко влажни трохи. Сместа ще е мека към центъра, но ще се стегне след охлаждане.

Оставете да изстива в съда поне за час, след което нарежете на около 16 квадратчета и доохладете на решетка.

Калорично, но просто невероятно на вкус. Перфектният другар на кафето в ранна сутрин, на път за работа в колата. Денят е някак по- сладък...дори твърде сладък, но пък трафикът и сърдития шеф изглеждат доста по- безобидни и незначителни ;-)

Източник: адаптирано от основа за брауни на BBC GoodFood



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...