Пилешки бутчета барбекю
Състав:
8 пилешки бутчета- само долната част
2 с.л. кетчуп
2 с.л. соев сос
2 с.л. пресен портокалов сок
1 с.л. растителна мазнина
3 с.л. мед- ако е захаросан го разтопете
1 голяма скилидка чесън- пресована
1 ч.л. горчица
Приготвяне:
Поставете всички съставки без пилешкото в купа и ги смесете добре. Изсипете сместа в широка плитка тавичка или чиния, подходяща след това да мариновате пилето.
Подсушете пилешкото с кухненска хартия. Направете три големи разреза върху месестата част на всяко бутче. Това ще улесни мариноването на месото.
Постевете пилешкото в тавата/ чинията при марината и оваляте всяко бутче в сос, така че да е изцяло покрито (т.е. изцапано). Покрийте с прозрачно фолио съда и оставете пилешкото да се маринова за 1 час в хладилника. Може и по- дълго, стига да имате време.
Загрейте грила на фурната си до средно. Извадете пилето и оставете марината настрана, за да я използвате по- късно. Поставете алуминиево фолио върху тава. Сложете пилето върху фолиото с ненарязаната страна нагоре. Печете за около 10-на минути, след това с помощта на щипки обърнете бутчетата от другата страна и печете още толкова.
Обърнете отново парчетата. Намажете ги с половината от отделената марина и печете за още 5 минути. След това отново обърнете, намажете с остатъка от мираната и печете за последни 5 минути.
Готовите бутчета сервирайте веднага, като за по- лесно и чисто консумиране можете да завържете в основата на всяко парче пергаментова хартия с готварска корда.
След всичко описано ми е трудно да кажа защо се отказах от месото, но веднага отивам да си взема ябълка и да си внуша, че не помня вкуса на тези божествени пилешки бутчета, а вие изяжте едно- две...може и три от мое име......Моля!
Звучи мнооого добре и ще се изпробва задължително.
ОтговорИзтриванеБлагодарности за добрата идея.
Поздрави!
Радвам се, че ти е харесала като идея, дано сега оправдае очакванията и като реализация :-)
ИзтриванеЕ сега пък веган стана.....е защо така?като гледам тези божествени бутчета още повече се питам?Аз ще хапна няколко и заради теб,нали съм добро и обичливо твое другарче!Марината ми харесва много,а прорязването-още повече,благодаря за чудната идея,Буба!С пожелание за слънчев и ползотворен ден! :)
ОтговорИзтриванеО, Роси- веган не, но вегетарианец....почти...може да се каже. Аз отдавна вървях натам, но една сега успях да облъча всички вкъщи да се съгласят на това. А ти наистина си приятел в беда, обещавайки да си хапнеш и за мен от тези превъзходни хищнически бутове :-) Благодаря!
ИзтриванеПрекрасен и слънчев ден, другарче!
Е, при тези вкусотии, как премина на веган вълна? Но те поздравявам, независимо за колко време ще е! Благодаря ти за тази рецепта, ще я направя в най-скоро време! Поздрави!
ОтговорИзтриванеCandy, опитахме веган, но това не е за нес. За сега сме се ограничили на без месо вариацията и се чувстваме добре, макара от време на време да ми липсва това- онова от храните с месо в тях. не съм чак толкова бяла и добра, но човек трябва да върви към по- доброто си Аз в живота.
ИзтриванеНадявам се да ти допадне, както бе любима и за нас!
Хубав и ползотворен ден, кулинарна вълшебнице!
Чудесно изглежда, Бубе, ефектно и предполагам много вкусно!
ОтговорИзтриванеИ аз отивам да си взема ябълка :), но с удоволствие бих го приготвила за домашните...
Сърдечни поздрави и хубави почивни дни, Диана
Ди, ако имаш домашни хищници, то със сигурност ще останат доволни от резултата. Ти от друга страна обаче заслужаваш адмирациите ми, защото явно и ти не ядеш месо, а това е прекрасно!
ИзтриванеПрекрасна и слънчева седмица,
Буба
И е отлежало... и вкусно и какви снимки….?
ОтговорИзтриванеДобре звучи Бубе:))))
Давай още отлежали рецепти Слънце!
Хаха- отлежалите неща са най- добре обмисляните би казал някой....Де и при мен да беше така, но сег асъм зарекла, че ще понаваксам с публикуването...дано и този път не ми мине котка път!
Изтриване