понеделник, 8 ноември 2010 г.

Сочни шоколадови мъфини

Състав:
3/4 С масло на стайна Т
1 С тъмна кафява захар
1/2 С кафява захар
3 яйца
2 С брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол - аз сложих по- малко
3/4 С чисто какао
2 с.л гранулирано кафе от типа на Нескафе- ако се правят за деца не се добавя кафето
1 1/2 С мляко
2 ч.л. ванилов екстракт- използвам истинска ванилова пръчица, а не химически синтезираната ванилия


За масления крем:
1 С безсолно масло
3-6 С пудра захар
1 до 4 с.л. мляко, ако се нуждае от разреждане на консистенцията


N.B. * С означението  "С" визирам CUP, което е мерна единица в конкретната рецепта. Отбелязвам, че рецептата в оригинал е британска и съответно се визира мярката CUP за тяхната скала, защото има разлика в британската и американската мярка.


Приготване:


Предварително загрейте фурната до 190 С. Разбийте маслото до пухкав крем- трябва да бъде кремообразно, пухкаво и бледо. Добавете захарта и разбивайте до изглаждане на сместа. добавете яйцата едно по едно, като изчаквате да се инкорпорира напълно, преди да добавите следващото. В отделен съд смесете брашното, содата, солта, какаото и кафето, ако използвате такова. Смесете ванилията и млякото в каничка или друг съд, подходящ за сипване по малко. Добавете една трета от сухите съставки към маслената смес, разбийте добре, след това добавете половината от течността и отново разбийте добре. Редувайте по този начин като накрай последни добавите сухите съставки.
N.B. От големината на яйцата и от дори малките разлики в мерителните съдове в различните домакинства често се получават разминавания в крайния резултат- за това имайте предвид, че крайната смес трябва да бъде като на кексоподобно тесто- да не е твърде водниста или прекалено суха!
Поставете формичките за мъфини в тавите и напълнете само 2/3 от тях със смес. намалете фурната до 175 С и печете около 25-30 мин.
Оставете да се охладят напълно преди да ги декорирате!

За масления крем- Разбийте до пухкаво и бяло маслото. Добавете една чаша от пудрата захар и отново разбийте до пълното им смесване. Добавяйте захар до желаната консистенция за шприцоване. Ако сместа има нужда от разреждане, защото е твърде суха- добавете съвсем мъничко мляко и разбийте добре.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...