неделя, 5 декември 2010 г.

Бебешко телешко по марокански

Състав:

1 с.л. зехтин
450 гр. телешко месо, смляно или нарязано на ситно
1 глава лук- нарязана на дребно
1 скилидка чесън- нарязана на дребно
100 гр. сушени кайсии, нарязани на дребно
75 гр. стафиди
щипка канела
400 гр. доматена пасата
200 мл. вода
кус кус, ориз или макарони за сервиране

Приготвяне:

Нагрейте силно тиган с тежко дъно. В него добавете половината от мазнината, лъжица- две вода и месото. Задушете до готовност и прехвърлете в отделна чиния.
Отделно задушете лука и чесъна докато омекнат и станат прозрачни. Добавете към тях кайсиите, стафидите, канелата, доматената пасата, телешкото и водата. Заврете ястието и след това намалете котлона и го оставете за още 30 минути.
Пригответе кускуса или избраната от Вас паста според инструкциите на пакета и сервирайте с готовото ястие.
Ако е за възрастни, аранжирайте в кръг кускуса, а в средата сипете от задушеното. Ако е за бебе- смесете и пасирайте или намачкайте с вилица, според възрастта на детето.



Порции: 4 бебешки или 2 бебешки и 2 за възрастни
Съхранение: до 48 часа в хладилник
Подходяща възраст: 12 месеца +


Източник: The baby healthy eating planner 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...