неделя, 26 декември 2010 г.

Easy mincemeat pies или Мързеливи коледни пайчета

Състав:

225 гр. студено масло
350 гр брашно
100 гр. фина захар
410 гр. готов mincemeat (обещавам да кача моята рецепта за него скоро)
пудра захар за декориране

Приготвяне:

Загрейте фурната до 200С/180С с вентилатор.
Нарежете студеното масло на дребно и го втрийте в брашното и захарта с пръсти докато се събере на топка тесто- няма нужда да добавяте течност или да го охлаждате преди употреба. Доомесете го леко и го разделете на 12 равни части.
От всяко парче тесто вземете по две трети и го поставете в метална формичка за мъфин, като го притиснете и оформите с пръсти по дъното и стените. Напълнете тестените черупки с плодовата смес.


След като напълните всички 12 формички, вземете всяко малко останало парченце, направете топчица и я сплескайте, за да направите капачета за пайчетата. Поставете капаче и загърнете стърчащите краища, за да "запечатате". Надупчете с вилица повърхността на всяко.
*Тук е момента да замразите, ако желаете. Могат да бъдат държани във фризера до 6 седмици и трябва да бъдат напълно размразени преди изпичането им.
Печете за около 12-15 минути докато придобият златиста коричка. Охладете известно време преди да завъртите лекичко всеки във формичката му, за да ги предпазите от залепване. Когато се охладят напълно могат да се извадят от формичките, поръсват се щедро с пудра захар и са готови за сервиране!

Източник: BBC Good food

За разлика от всички други рецепти за маслени теста, тази не изисква дълга и сложна обработка на тестото, не изисква особени умения за оформяне и подготовка на черупките, а всичко това спестява много нерви и време, особено по празниците. За това и с голяма радост споделям рецептата, макар в България да се намира изключително трудно готов mincemeat. Тези пайчета могат да бъдат напълнени с най- различни пълнежи и да се пригодят към безкрайно много вкусове и празници и обещавам скоро да дам повече идеи в картинки и описания за такива, както и да кажа как се държи тестото с по- течни плънки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...