сряда, 5 януари 2011 г.

Немска супа с праз и кайма

Състав:

2 стръка праз лук
200 гр. мляно телешко месо без мазнина
1 с.л. растително масло
1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. гореща вода
1 с.л. листа целина- сухи или пресни
1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
100 гр. крем сирене
100 гр. кашкавал, настърган
100 гр. топено сирене
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Празът се измива внимателно като се почистват корените и излишните пера и се цепва по дължина, за да се измие хубаво от вътре под течаща вода. Нарязва се на ситни кръгчета.
В тенджера поставяме растителното олио- аз готвя предимно с еxtra virgin кокосово масло, което няма аромат на кокос, но има всичките му полезни качества. Добавяме лъжица вода и загряваме, след което задушаваме в мазнината праз лука до омекване. След това добавяме каймата и бъркаме с дървена лъжица, за да стане на като на трохи, а не на големи бучки. Когато каймата е готова се добавят млякото и водата и супата се вари поне 10-15 на умерен огън.
Добавяме сухите целина и магданоз (ако имате пресни, то те се добавят при оттеглянето от огъня). Прибавяме крем сиренето, настъргания кашкавал и топеното сирене и бъркваме докато те се стопят и смесят с другите съставки.

И супата е готова! Изключително лесна и бърза алтернатива на супа топчета, която ще ви спести много време, но няма да спаси бутилката хубава бира, макар да е зима.

Приятен апетит!

Адаптирана от  сп. Меню

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...