неделя, 13 март 2011 г.

Сладкарят и златната рибка

Запознайте се с Голди!Тя е главното без- действащо лице на тортата, която правих за моя близка, за чийто син пък бе ето тази торта преди доста време. 
Имах големи проекти за нея, тъй като получателката й е една уникална жена, която заслужава не една, а поне дузина торти, далеч по- ефектни и незабравими от това, което успях да направя за една нощ, но времето е безмилостно в хода си и просто отказа да намали темпото в името на моите проектни реализации.  Първоначалната идея бе по тортата да има една голяма сценка, с много представители на флората и фауната. Както става ясно, това не се случи.

Тортата е малко детска, но тази жена е една от малкото, съумели да запазят много от детето в себе си в идеален синхрон с порасналото си, отговорно и целеустремено Аз, и стилизирана торта за възрастни просто нямаше да бъде на място за нея! Тя е човекът, с когото моето дете играе ненаситно и толкова диво и весело, че надали и някой връстник би могъл да я замести в щуротиите им! Освен това може би не познавам друг, освен нея, който всеки ден след работа се втурва да играе футбол със сина си и неговите приятели или да правят снежни човеци и да се пързалят с шейни до късни доби. Остава загадка от къде намира енергия след изморителния работен ден, а и кога най- накрая ще я приберат от профсъюза на родителите за нарушаване на общоприетия график и мотото "След работа сме изморени, не ни закачайте, хлапета!"

Обратно към Голди, която е моя изключителна любимка и съвсем искрено мога да кажа, че си я харесвах толкова много, та чак ми идеше да й помахам драматично с копринена кърпичка и сълзи на очи за сбогом, а голямата ми дъщеря ме закле да направя същата, ама "едно към едно" за следващата нейна торта. Последното е съмнително да се случи, но за какво са родителите, освен да послъжат, когато се налага....

И така, обратно към Голди и нейната сцена!

След като два дни постоя на прозореца в очакване да види света с очите си...


Най- сетне прогледна...... с леко по- сластен поглед от нужното ...


... и бе пусната да плува на свобода...


...в боксониера....


Но пък колко са тези, които могат да се похвалят с обширен първи дом!


Тя все пак изглеждаше щастлива...И най- важното, получателката и също изглеждаше така, което винаги е всъщност смисъла на всичко!

Неизпълнените планове и всички останали несгоди избледняват при усмивката на тези, за които е била предназначена тортата, а това ме прави истински щастлива и ми дава нови сили за следващи проекти.

Честит рожден ден, Рени!!! 

7 коментара:

 1. Браво на Голди, на рожденичка и разбира се на майсторката!!! :) Наистина е много красива рибка!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря, Джулс! Топлиш сърцето ми с думите си всеки път!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Много ти е готина рибката. Наистина как си я направила, прекрасна е. С тия мигли, очи и устни, браво на теб.

  ОтговорИзтриване
 4. Уникална е, Бубе!!! Най-красивата златна рибка, която съм виждала! Почти си намислих три желания :)

  ОтговорИзтриване
 5. Dani, piplota- благодаря ви!!!! Безкрайно съм щастлива, че е харесала и на вас. (hug)

  ОтговорИзтриване
 6. Фантастична си!!
  Всичко ти е хубаво: от тортите, през чувството за стил, до думите и цялостното ти излъчване.
  Няма нещо, което да не ти се отдава, много, много ти се радвам.
  Прегръдка. :)

  ОтговорИзтриване
 7. Нелка, да кажа, че благодаря за всяка дума, ще бъде нищожно малко, на фона на това, което ме накара да изпитвам! Благодарна съм за вниманието на такъв човек и професионалист като теб! Думите ти ме карат да се усмихвам дни наред и завинаги остават в съзнанието ми- оценката ти е една от най- важните за мен!
  Благодаря ти хиляди пъти, че ме подкрепяш!!!

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...