вторник, 15 март 2011 г.

Пилешки бонфилета с фалшива панировка

Тези малки парченца пилешко са идеалният заместник на пълните с целия прогрес на химията пилешки хапки. Изключително любими на децата, а и на възрастните, те са лесен вариант за бърза вечеря с нещо вкусно и здравословно- все още рядко срещана комбинация за по- "старомодните" вкусове. Освен това са напълно подходящи и за деца над една годинка, които обаче са уверени в дъвченето- яденето с ръце е пълно удоволствие.....за тях, не за вас!





















Състав:

400 гр. плешки бонфилета
1 кофичка йогурт или по- гъсто кисело мляко
3 с.л. свежи подправки, нарязани на ситно:
-магданоз
-салвия
-босилек
*можете да замените или добавяте подправки по ваш вкус и предпочитание, също така може да замените със сушени, ако нямате пресни
- на върха на ч.л. къри, ако няма да се консумира от малки деца
-червен пипер
-куркума
сол и пипер
галета за овалване
зехтин за поръсване

Приготвяне:

Смесете йогурта със зелените подправки, куркумата, кърито и мъничко черен пипер и отделете малка част от готовата смес сос към филетата при сервиране. С останалата част покрийте добре пилешките бонфилета, като разбъркате добре и се уверите, че цялото месо е покрито. Оставете да се маринова поне за час в хладилника, а още по- добре за цяла нощ.
Загрейте фурната до 180 С. Смесете галетата с червения пипер и малко черен пипер, потапяйте всяко филе в сухата смес и подреждайте върху пергаментова хартия. Поръсете филетата съвсем леко със зехтин и гответе около 25-30 мин докато станат златисти.
ПП. По- бърз вариант е да ги запечете в сух тиган с тежко незалепващо дъно, както често правя аз, когато нямам време да ги изпичам. Стават също толкова вкусни и крехки. Не ги пържете, ако тиганът ви не е с достатъчно добро покритие, съвсем леко със салфетка намазнете дъното му преди да ги поставите.


Сервирайте с йогуртовия сос за топене и свежа салата.


Източник: The healthy baby eating planner от Аманда Гранд








4 коментара:

  1. Много ми харесаха филенцата - копирам си рецептата и тези дни ще ги изпробвам:).

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам! Ще чакам с голямо нетърпение дали са били одобрени от семейния съвет. Ако ги снимаш, ще се радвам да споделиш и твоята снимка тук с линк! :-)

    ОтговорИзтриване
  3. страхотна рецепта,поздравления, и аз ще я пробвам след няколко дни:)

    ОтговорИзтриване
  4. Филенцата станаха уникални! Облизахме си пръстите :)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...